Miért készítsük otthon?

A házi granola nem csak egészségesebb, de gazdaságosabb is a bolti verzióknál. Magunk válogathatjuk az alapanyagokat, így elkerülhetjük az allergéneket és csak azt tesszük bele, amit szeretünk. A bolti granolákban gyakran található finomított cukor, módosított keményítő és tartósítószerek. Ezzel szemben a házi változatba természetes édesítőket tehetünk, mint a méz, juharszirup vagy az érett banán.

Az alap recept egyszerű

A jó granola alapja a zabpehely, amit ízlés szerint gazdagíthatunk. Egy adag granolához keverjünk össze 3 csésze zabpelyhet, 1 csésze durvára vágott olajos magvakat és 2-3 evőkanál mézet vagy juharszirupot. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál kókuszolajat, ami segít, hogy szép ropogós legyen. A keveréket terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 150 fokon süssük 20-25 percig, közben egyszer-kétszer átkeverve.

Turbózzuk fel egészséges extrákkal