Miért készítsük otthon?
A házi granola nem csak egészségesebb, de gazdaságosabb is a bolti verzióknál. Magunk válogathatjuk az alapanyagokat, így elkerülhetjük az allergéneket és csak azt tesszük bele, amit szeretünk. A bolti granolákban gyakran található finomított cukor, módosított keményítő és tartósítószerek. Ezzel szemben a házi változatba természetes édesítőket tehetünk, mint a méz, juharszirup vagy az érett banán.
Az alap recept egyszerű
A jó granola alapja a zabpehely, amit ízlés szerint gazdagíthatunk. Egy adag granolához keverjünk össze 3 csésze zabpelyhet, 1 csésze durvára vágott olajos magvakat és 2-3 evőkanál mézet vagy juharszirupot. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál kókuszolajat, ami segít, hogy szép ropogós legyen. A keveréket terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 150 fokon süssük 20-25 percig, közben egyszer-kétszer átkeverve.
Turbózzuk fel egészséges extrákkal
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Trükkök a tökéletes állagért
- Praktikus tárolási tippek
- Kreatív felhasználási módok
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.