Összes bejegyzés

15 / 2120 db bejegyzés — 1. oldal

Szelíd gyógymód ízületi fájdalmak, porckopás ellen

Szelíd gyógymód ízületi fájdalmak, porckopás ellen

Egy angol kutató a saját bőrén tapasztalta, hogy az ízületi gondok teljes mértékben gyógyíthatóak az almaecet segítségével. Mind a saját, mind pedig az édesanyja betegségét almaecettel gyógyította meg. Az almaecet savanykás ízét adó ecetsav elősegíti a szervezetben a kalcium felszívódását, és lúgosító hatással rendelkezik. Ezenkívül nagyon sok vitamint, antioxidánst, és fontos ásványi anyagot is tartalmaz.

Így jelzi a szervezet az Omega-3 hiányt.

Így jelzi a szervezet az Omega-3 hiányt.

Az omega-3 zsírsavak a sejtmembránok fontos alkotóelemei, és a szervezetnek szüksége van rájuk bizonyos molekulák előállításához, amik elősegítik az immun-, tüdő-, szív- és érrendszer, valamint az endokrin rendszer megfelelő működését. Ha a szervezet nem jut elegendő omega-3 zsírhoz, akkor ez negatív egészségügyi hatások kockázatának teheti ki.

Régi-új étel az asztalon: bemutatkozik a cirok

Régi-új étel az asztalon: bemutatkozik a cirok

Miközben a modern élelmiszeripar egyre több szemetet, tartósítószert és mérget etet világszerte a lakossággal, szép csomagolás és harsány médianyomás mellett, lassan szerencsére kialakul egy egészséges fogyasztói réteg is. Ők már nem elégszenek meg az E-mentes ételekkel, azt is tudni szeretnék, hogy az alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök, húsok előállítása során mi is történik valójában. Hiszen ezeket fogják további feldolgozás után elfogyasztani.

Termékeny talajat szeretnél? Tegyék kartonpapírt a kertbe!

Termékeny talajat szeretnél? Tegyék kartonpapírt a kertbe!

Nálunk szinte ismeretlen. pedig nagyon hasznos talajfelújító módszer a táblás mulcsozás! A táblás mulcs az ökologikus kertészkedés egyik legalapvetőbb eszköze. Nem csak feltölti a talajt, de gyomtalanításra is alkalmas, ehhez pedig nincs szükségünk sem ásózásra vagy egyéb talajforgatásra, és nem igényel gyomirtókat, vegyszereket sem. A táblás mulcs a szerves törmeléket fentről lefelé gyűjtő és lebontó, természetes talajképződést másoló módszer.

A tengerpartok alig egyhatoda érintetlen csak

A tengerpartok alig egyhatoda érintetlen csak

Az emberi tevékenység leginkább a tengeri füveket, szavannákat és korallzátonyokat magába foglaló parti területeket sújtja. Mivel a világ lakosságának nagy része parti területeken él, az ottani ökoszisztémákra nehezedő nyomás sokféle lehet, és mind a szárazföldet, mind a tengert érinti.

Mi mindenre használható  a svédkeserű a házi patikánkban?

Mi mindenre használható a svédkeserű a házi patikánkban?

A svédfüvek a természetgyógyászat legfontosabb elemeihez sorolhatók. A svédfüvek olyan hagyományos gyógynövények, amelyeket külsőleg és belsőleg, számos panasz esetén hívhatunk segítségül. A svédfüveket többféle formában lehet alkalmazni. Legelterjedtebb az alkoholos kivonat, az úgynevezett svédkeserű tinktúra. A Maria Treben Naturprodukt GmbH. fejlesztéseinek köszönhetően, egy különleges és egyedülálló gyártási eljárással elkészítve, ma már alkohol nélküli változatban is elérhető.