
Karob, több mint csokipótló

A karob, vagy szentjánoskenyér por a Földközi-tenger vidékén őshonos szentjánoskenyérfa termésének feldolgozásával készül. Ez az ősi élelmiszer már több ezer éve része az emberi táplálkozásnak.
3 / 3 db bejegyzés — 1. oldal
A karob, vagy szentjánoskenyér por a Földközi-tenger vidékén őshonos szentjánoskenyérfa termésének feldolgozásával készül. Ez az ősi élelmiszer már több ezer éve része az emberi táplálkozásnak.
A bolti müzlik és granolák gyakran tele vannak felesleges cukorral és adalékanyagokkal. Pedig otthon könnyen készíthetünk egészségesebb, személyre szabott változatot, pont olyan édesre és ropogósra, ahogy szeretjük.
Ha valaki azt mondja, dió, általában a közönséges dióra vagy a kesudiára gondolunk. Pedig van egy különleges családtag, ami mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend: a makadámdió. De mi teszi olyan különlegessé ezt az ausztrál csemegét?