A világ legdrágább diója

A makadámdió nem véletlenül kapta a "diófélék királya" címet. Kivételesen magas ára a körülményes termesztésének és feldolgozásának köszönhető. Egy fa csak 7-10 év után kezd el termést hozni, és speciális körülményeket igényel.

Az őslakosok kincse

Az ausztrál őslakosok évezredek óta ismerik és fogyasztják ezt a különleges diót. A növényt csak 1857-ben "fedezte fel" a nyugati világ, amikor Dr. John Macadam botanikus először írta le tudományosan - innen kapta a nevét is.

Miért olyan különleges?

Páratlan tápérték

A makadámdió:

- Rendkívül gazdag omega-7 zsírsavakban
- Magas B1-vitamin tartalma van
- Jelentős magnézium forrás
- Mangánban és rézben is bővelkedik
- Antioxidánsokban gazdag

Egyedülálló íz és textúra

A makadámdió selymesen krémes, vajas ízvilága egyedülálló a diófélék között. Héja különösen kemény - ez is hozzájárul magas árához, hiszen speciális eszközök kellenek a feltöréséhez.

Egészségügyi előnyök