Különösen a hideg évszakokban érdemes növelni a céklafogyasztásunkat, mivel rendkívül gazdag B-vitaminokban, folsavban, mangánban és káliumban. Emellett említésre méltóak a benne található rostok, C-vitamin, magnézium, vas, réz és foszfor.

A cékla egyike a leghatékonyabb májvédő zöldségeknek, segít megtisztítani a májat a toxikus anyagoktól, csökkenti a magas koleszterinszintet, és segít megelőzni a vérrögképződést.


A méregtelenítő céklasaláta hozzávalói:

• olívaolaj
• citromlé
• cékla
• káposzta
• sárgarépa

A céklát, káposztát és a sárgarépát aprítsuk fel. Pihentessük 15 percig, majd locsoljuk meg két kiskanál citromlével, majd ugyanennyi olívaolajjal és adjunk hozzá sót. 
A saláta készen is van! Fogyasszuk vacsorára, mert a máj éjszaka a legaktívabb, és így éjjel a leghatékonyabb a méregtelenítés. Emellett pedig ne feledjünk el meginni naponta minimum 2 liter vizet!

A kúra 3 napig kell tartson!