#tea

15 / 38 db bejegyzés — 1. oldal

Így győzheted le a kellemetlen lábszagot vegyszerek nélkül!

Így győzheted le a kellemetlen lábszagot vegyszerek nélkül!

A túlzott lábizzadás nem csak kellemetlen szagokat eredményezhet, hanem az érintett személy önbizalmát is alaposan megtépázhatja. Azonban jó hír, hogy vannak jól bevált, természetes módszerek, melyek segíthetnek megelőzni vagy enyhíteni ezt a problémát. Ezek a praktikák könnyen beépíthetők a mindennapi életünkbe, és segíthetnek megőrizni a lábunk frissességét és szárazságát.

Ne dobd ki az almahéjat! A család új kedvence lehet, amit eddig szemétnek hittél

Ne dobd ki az almahéjat! A család új kedvence lehet, amit eddig szemétnek hittél

Egy friss, ropogós alma elfogyasztása után általában automatikusan a kukába kerül a héj és a csutka. Pedig ez a látszólag haszontalan "hulladék" valódi kincsesbánya lehet a konyhádban. Gondoltad volna, hogy amikor kidobod ezeket a részeket, tulajdonképpen a gyümölcs közel harmadát veszted el? És ami még érdekesebb: nagyszüleink már tudták, hogy ezekből a részekből igazi kulináris különlegességeket lehet varázsolni.

Nem csak te bújsz el a csizmádban - ezt a kellemetlen téli vendéget senki sem várja!

Nem csak te bújsz el a csizmádban - ezt a kellemetlen téli vendéget senki sem várja!

Ahogy beköszönt a hideg, mindannyian ugyanazt tesszük: előkapjuk a legmelegebb csizmáinkat, és boldogan bebugyoláljuk a lábunkat a legvastagabb zoknikba. De képzeld, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik örülnek ennek a meleg, sötét menedéknek! Van itt egy hívatlan vendég is, aki imádja a téli "lábbundázós" időszakot - a lábgomba. És hidd el, ő aztán tényleg ki tudja használni a helyzetet!

A túlzás vitt teafogyasztás valós veszélyei

A túlzás vitt teafogyasztás valós veszélyei

Akár a klasszikus fekete- vagy zöld-, akár a trendi matcha tea rajongója vagy, most biztosan csóválod a fejed, hiszen mindenhol csak azt hallani, mennyire egészséges ital is a tea. És ez valóbban így van! A hangsúly azonban – mint minden esetben - a mértékletességen van.

Az orbáncfű és a komló - test és lélek doktorai

Az orbáncfű és a komló - test és lélek doktorai

A mai világ rohanó tempójában gyakran elfeledkezünk arról, hogy a természet kínálata nem csupán szemet gyönyörködtető, hanem a belső harmóniánkat is támogathatja. Az idegi feszültségek, stressz és alvászavarok mindennapos problémák, amelyekkel sokan küzdünk, de szerencsére a természet tudományos alapokon nyugvó megoldásokat is kínál.

Így tüntette el nagyi a szemölcsöt, pigmentfoltot

Így tüntette el nagyi a szemölcsöt, pigmentfoltot

Az anyajegyek olyan bőrelváltozások, melyek gyakran veleszületettek vagy életünk során alakulnak ki, és többnyire ártalmatlan pigmentált területek. A pigmentfoltok a bőrön megjelenő sötétebb területek, melyek a melanin túltermelődése miatt alakulnak ki, gyakran a napfénynek kitett területeken.

Így készül a babér-tea, aminek legalább 25 féle gyógyhatása van

Így készül a babér-tea, aminek legalább 25 féle gyógyhatása van

A babérlevelet ősidők óta előszeretettel használják különféle ételek ízesítéséhez. Az elsősorban a Földközi -tenger vidékén, az Atlanti-óceán mediterrán részein és a Kis-Ázsiában vadon termő cserje- vagy kis fává fejlődött növény- lándzsa alakú, fényesen matt levele meglepően sok jótékony, gyógyító anyagot tartalmaz.

A kökény sokoldalú felhasználása - Virágtól a bogyóig

A kökény sokoldalú felhasználása - Virágtól a bogyóig

Tüskés ágai mögött a kökény igazi gyógyító kincset rejt. Ez a szerény külsejű cserje tavasszal hófehér virágaival, ősszel pedig kéklő bogyóival hívja fel magára a figyelmet. De több ez, mint egyszerű dísze a tájnak - a népi gyógyászat évszázadok óta ismeri jótékony hatásait. Cikkünkben végigkövetjük a kökény útját a virágtól a bogyóig, felfedezve, hogyan segítheti egészségünket ez a tüskés kis orvos az év minden szakában.

Kombucha, a fermentált italok királya

Kombucha, a fermentált italok királya

A fermentált élelmiszerek népszerűsége az utóbbi években meredeken emelkedik, és ebben a trendben a kombucha központi szerepet játszik. Ez a különleges, savanyú ízű ital nem csak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is kecsegtet. De mi is pontosan a kombucha, és hogyan készíthetjük el otthon?