Ki ne szeretne jó illatú ruhákat, tiszta evőeszközöket, tányérokat, melyek nem szintetikus, érzékenyítő vegyületektől lennének fehérek vagy makulátlanul tiszták. Manapság hódítanak az új, vízben feloldódó műanyag mosó- és mosogatógép kapszulák, melyek láttán szappannal mosó nagyanyáink csak a szemöldöküket emelnék meg. Hogyan varázsolhatod tisztává a ruháidat, a szennyes étkészletet természetes, környezetkímélő módon, úgy, hogy azzal a bolygónkat is véded? Erre ad választ a Napvirág Manufaktúra.

A ruhák, amelyeket hordunk, egész nap a bőrünket érintik. Éppen ezért nem mindegy, milyen mosószermaradványokat tartalmaznak. A természetes, szintetikumoktól mentes mosószerek nagyon is hatékonyak tudnak lenni. A Napvirág Manufaktúra ötvözte a hagyományt, dédanyáink tapasztalatait, modern rohanó világunk elvárásaival. A Napvirág Manufaktúra mosószerei éppen ezért nem csupán természetes anyagokból készülnek, de csomagolásuk is lebomló, így környezettudatos, környezetbarát, olyan embereknek, akiknek fontos, hogy megőrizzük ezt a csodás bolygót a gyermekeinknek is.

Mosószappan, az örök darab

Régebben faggyúból és hamulúgból főzték azokat a mosószappanokat, melyekkel a teknőben mosták a szennyes ruhákat. Mára már hatékonyabb zsírt, a mi olvasatunkban növényi olajat is ismerünk, melyből a Napvirág Manufaktúra saját receptje alapján főzi a mosószappant. Ez a növényi olaj pedig nem más, mint a kókuszolaj. Köztudott, hogy az elszappanosított kókuszolaj nem csak jól habzik, de kiválóan tisztít is. Természetes összetételének köszönhetően káros anyagok terhelő jelenléte nélkül varázsolja tisztává a ruhákat. A Napvirág mosószappana illatmentes változatban készül, praktikus, őrölt kiszerelésének köszönhetően könnyen adagolható. Gépi mosásnál 45-50 fokos víz hőmérséklettől ajánlott 5 kg ruhához kb. 4 dkg őrölt mosószappant adni. Fontos tudni azonban, hogy a mosószappan nem alkalmas gyapjú és selyem tisztítására, illetve a fehér ruhák mosásánál ajánlott a mosószóda használata.

Mi az a mosószóda, és miért hatékony?

A mosószóda tulajdonképpen nátrium karbonát, mely egy természetes tisztítószer. Állítólag az ókori Egyiptomban is mostak vele. A mosószódát sós vízből és mészkőből állítják elő ma is. Jól kiegészíti a mosószappan tisztító erejét, ezért érdemes a fehér ruhákhoz külön adagolni, hogy még tündöklőbbek legyenek. Egyébként a mosószóda rendkívül változatosan használható a háztartásban: például a sütő, mikró tisztítására, a mosogatószivacs frissítésére, az ezüst étkészlet, bútorok ápolására, a sportruházat szagtalanítására is bátran használhatjuk.

Amikor citrom illatú a mosogatógép

A Napvirág Manufaktúra a mosogatógépekben használatos kapszulák kiváltására is tud ajánlani alternatívát. Az organikus citrom illóolajjal illatosított mosogatógép por 100%-ig természetes összetételű, mely bőven tartalmaz mosószódát és citromsavat, melyek hatékony zsíroldó tulajdonságúak és mindenekelőtt természetes anyagok. A mosogatógép Eco programjának használata, de legalább 2-2,5 órás program ajánlott az alkalmazásánál. Egy mosogatásra 1-2 evőkanál port érdemes rakni a mosogatógép adagoló tartályába. Végül a legideálisabb természetes öblítőszer, melyet a mosogatógépben használhatunk nem más, mint az ecet és víz keveréke (2l víz, 1dl 10%-os ecet arányban), mely fertőtlenít és cseppmentes száradást is eredményez.

Mosás környezettudatosan?

Belegondolni is szörnyű, hogy a mai modern mosóporok használatával mennyi szennyező anyagot engedünk folyóinkba, tavainkba, hány vízi állat pusztul el a vízszennyezés miatt. Arról nem is beszélve, hogy a szintetikus mosószerek, mosóporok, gélek allergiát, bőrviszketést, érzékenységet okoznak, melyekre csak hosszú idő múltán derül fény. Még ennél is rosszabb az a rengeteg műanyag flakon, flaska, doboz, és szintetikus festék, melyet ezen termékek csomagolására elhasználnak. Ezzel szemben a Napvirág Manufaktúra természetes tisztító- és mosószereit lebomló csomagolásban kínálja, melyhez újrahasznosított papírtasakot használnak, mely nem terheli a környezetet.

Mossunk természetesen, védjük környezetünket a Napvirággal.

Látogasson el környezetkímélő,
hulladékmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!