Teljesen természetes összetevőket tartalmaz, és nagy hatóerővel javít az egészségi állapotunkon, erősíti az immunrendszert.

Csupán almaecetre, fokhagymára, és mézre lesz szükség a csodálatos szirup elkészítéséhez. 

Mire jó a fokhagyma szirup?

  • erősíti az immunrendszert
  • csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet

  • enyhíti az ízületi gyulladásokat, a megfázást, a fertőzéses tüneteket, és a köszvényt is.

Hozzávalók:

  • 8 fej meghámozott és összezúzott fokhagyma
  • 200 ml almaecet
  • 200 ml méz

Elkészítés:

Az összezúzott fokhagymát tegyük egy kis edénybe, majd fokozatosan keverjük hozzá előbb a mézet, aztán az almaecetet. Ne vágjuk fel késsel, csak a kés oldalával roppantsuk össze a gerezdeket! Fontos, hogy siettünk kell miután a fokhagymát összezúztuk, mert a fokhagyma hatóanyagainak egy része aprítás után gyorsan elillan, ezért a lehető leghamarabb keverjük össze a mézzel és az ecettel. Mikor jól összekevertük, tegyük egy jól záródó üvegedénybe a hűtőbe, és 5 nap múlva kész is a szirup. Míg elkészül, minden nap kevergessünk rajta egy keveset.

Adjunk hozzá két teáskanál fokhagyma szirupot egy pohár vízhez, majd minden reggel, közvetlenül ébredés után igyuk meg éhgyomorra.

A fokhagyma az egyik legegészségesebb élelmiszer, erős vírus-és baktériumellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Allicin tartalma miatt, erős antibiotikus hatásokkal rendelkezik, és nagy hatóerővel segíti az immunrendszer munkáját.

A méz szintén antibakteriális, gombaölő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Leginkább a krónikus köhögés enyhítésére használják, de nyugodtan illesszük be mindennapi étrendünkbe.

Az almaecet nagy mennyiségű citromsav tartalma miatt segíti a vesekő feloldását, de olyan fontos tápanyagokat is tartalmaz, melyek akár a rákos sejtek elpusztítására is alkalmasak.