Teljesen természetes összetevőket tartalmaz, és nagy hatóerővel javít az egészségi állapotunkon, erősíti az immunrendszert.
Csupán almaecetre, fokhagymára, és mézre lesz szükség a csodálatos szirup elkészítéséhez.
Mire jó a fokhagyma szirup?
- erősíti az immunrendszert
-
csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet
-
enyhíti az ízületi gyulladásokat, a megfázást, a fertőzéses tüneteket, és a köszvényt is.
Hozzávalók:
- 8 fej meghámozott és összezúzott fokhagyma
- 200 ml almaecet
- 200 ml méz
Elkészítés:
Az összezúzott fokhagymát tegyük egy kis edénybe, majd fokozatosan keverjük hozzá előbb a mézet, aztán az almaecetet. Ne vágjuk fel késsel, csak a kés oldalával roppantsuk össze a gerezdeket! Fontos, hogy siettünk kell miután a fokhagymát összezúztuk, mert a fokhagyma hatóanyagainak egy része aprítás után gyorsan elillan, ezért a lehető leghamarabb keverjük össze a mézzel és az ecettel. Mikor jól összekevertük, tegyük egy jól záródó üvegedénybe a hűtőbe, és 5 nap múlva kész is a szirup. Míg elkészül, minden nap kevergessünk rajta egy keveset.
Adjunk hozzá két teáskanál fokhagyma szirupot egy pohár vízhez, majd minden reggel, közvetlenül ébredés után igyuk meg éhgyomorra.
A fokhagyma az egyik legegészségesebb élelmiszer, erős vírus-és baktériumellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Allicin tartalma miatt, erős antibiotikus hatásokkal rendelkezik, és nagy hatóerővel segíti az immunrendszer munkáját.
A méz szintén antibakteriális, gombaölő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Leginkább a krónikus köhögés enyhítésére használják, de nyugodtan illesszük be mindennapi étrendünkbe.
Az almaecet nagy mennyiségű citromsav tartalma miatt segíti a vesekő feloldását, de olyan fontos tápanyagokat is tartalmaz, melyek akár a rákos sejtek elpusztítására is alkalmasak.