Néhány hatékony módszer:

- Szódabikarbóna
- Oxigénes fehérítő só
- Sütőpor hozzáadása a mosóporhoz vagy közvetlenül a mosógép dobjába a ruhák mellé.

FONTOS:

Ha a ruhadarabok már beszürkültek, mindenképpen érdemes beáztatni őket egy teljes napra vagy éjszakára.

Kipróbálhatod a következőt: A folyékony mosószer (bármilyen márka) felét cseréld le mosószódára, és adj hozzá némi szódabikarbónát. Az öblítő helyett használj ecetes öblítést. Így a ruhák szép fehérek lesznek.

Még azok a reménytelenül beszürkült zoknik és törölközők is megtisztíthatók, ha egy nagy fazék forró vízhez hozzáadsz egy pohár ecetet, majd ebben áztatod őket egy teljes éjszakán át. Másnap egyszerűen mosd ki őket a mosógépben.

Ha az ing vagy blúz hónalján izzadtságfoltok és dezodornyomok vannak, próbáld ki a só és citromlé keverékét. Ezzel a keverékkel nemcsak a foltokat, hanem a kellemetlen szagokat is eltávolíthatod.

A függönyök cigarettafüst hatására gyakran beszürkülnek. Ebben az esetben a sóvízben való áztatás a legjobb módja annak, hogy visszaállítsd a fehér színüket. Az áztatás után az anyagokat mindenképpen mosd ki mosógépben.

A szódabikarbóna egy olcsó, de hatékony fehérítési lehetőség. Ha a ruhák vagy függönyök már enyhén beszürkültek, próbáld ki ezt a módszert: Tölts egy kádba körülbelül 10 liter vizet, majd adj hozzá fél kilogramm szódabikarbónát. Áztasd ebben a keverékben a nagyobb darabgokat néhány órán keresztül. Azután öblítsd át, és kész is vagy. Ha van lehetőséged, szárazd a fehérlített anyagokat a napon, mivel ez erősíti a fehérlítő hatást.