Egy ilyen, még kevésbé ismert csoda a földi mandula, mely nem csak gluténmentes, hanem rengeteg jótékony hatással is rendelkezik. De nézzük meg közelebbről, mi is ez a különleges növény, és hogyan használhatjuk fel a konyhában!

Mi az a földi mandula?

Bár a neve mandulát sejtet, a földi mandula nem diófélék közé tartozik, Nem is fán terem. A sás rokona. A növény föld alatt növő gumóinak egy speciális technológiával lehántolják a héját, amely sokkal finomabb ízű, mint a héjas változata. A koptatás azért is fontos, mert így megszabadítják a héja hordozta fitát és fitinsav tartalmától, amelyek káros hatással vannak az emésztőrendszerre.
 Rengeteg elnevezése van: tigrisdió, manupalka, zulu, horchata. 
Spanyolországban és Észak-Afrikában őshonos. A kis édes gumókat könnyű megkedvelni különlegesen finom íze miatt és nemcsak az ínyenceknek, hanem azoknak is ideális választás, akik keresik az egészséges és gluténmentes alternatívákat.

Gluténmentes – de tényleg!