Vágjunk bele a kreatív tojáshéj felhasználás világába!

1. Természetes Rovarriasztó
Az összetört tojáshéjakat porítjuk, majd szórjuk a kertben található növények köré. Ezzel a módszerrel távol tarthatjuk a kártevő csigákat, apró gyíkokat és más rovarokat, mivel az erős szaga riasztja őket.

2. Benőtt Köröm Kezelése

Törjünk meg porszerűvé néhány tojáshéjat, majd adjunk hozzá pár csepp vizet, hogy masszát kapjunk. Ezt a masszát alkalmazzuk a benőtt körmünk kezelésére. 10 perc alatt alatt a köröm és a gyulladt bőr megpuhul. Ezen kívül a tojáshéjjal ásványi anyagokat is juttathatunk a körömbe, elősegítve annak egészségét.3. Olcsó Lefolyótisztító

Törjük össze néhány tojáshéjat darabokra, majd helyezzük őket a lefolyóba. Nyissuk meg a csapot, és hagyjuk, hogy a víz segítségével a tojáshéjak eltávolítsák a lefolyócsövekben lerakódott zsíros szennyeződéseket, megszüntetve ezzel a dugulást.

4. Konyhai Tisztítószer

A porított tojáshéjakat keverjük össze almával, és így készítsünk otthoni, természetbarát súrolószert. Ezt a készítményt bármely konyhai felületen használhatjuk.5. Bőrviszketés Kezelése

Áztassunk néhány tojáshéjat kevés almaecetbe. Két nap elteltével a héjak megpuhulnak, és egy homogén krém keletkezik. Ezt a krémet alkalmazzuk a viszkető bőrünkön, és néhány pillanat alatt enyhülést tapasztalhatunk.