
Felejtsd el festéket, természetes anyagokkal is gyönyörű lesz a hímestojás!
Ezek a tojások zöldségekkel lettek megfestve. Semmilyen mellékízük nincs, viszont gyönyörűek!
15 / 16 db bejegyzés — 1. oldal
Ezek a tojások zöldségekkel lettek megfestve. Semmilyen mellékízük nincs, viszont gyönyörűek!
A fekete só vagy más néven kala namak az indiai konyha igazi kincse, amely fokozatosan hódítja meg a nyugati világot is. Ez a különleges ásványi só nem csak a vegán konyhában számít sztárnak, hanem évezredes gyógyhatásai miatt az ájurvédikus gyógyászat alapvető eszköze is.
A lenmag őrlemény nem csak superfood, de igazi mindenes a konyhában. Ez az egyszerű, mégis tápanyagokban gazdag mag számtalan módon beépíthető az étrendünkbe, miközben jelentősen támogatja egészségünket.
A csicseriborsó főzőleve, az aquafaba olyan értékes folyadék, amit a legtöbben kiöntenek. Pedig ez a különleges "melléktermék" számos módon hasznosítható, és meglepő tulajdonságokkal rendelkezik.
Különösen ajánlott csontritkulással és törékenyebb csontokkal rendelkező személyek esetében.
A tojás nem nevezhető olcsónak mostanában, ezért kimondottan jó dolog, ha felfedezünk egy tuti módszert, amivel sokáig eltartható. Ha sikerül jó áron, nagyobb mennyiségű házi tojáshoz jutnunk, bátran nekiláthatunk eltenni későbbre.
Számos háztartásban a tojáshéj gyakran a szemetesben végzi, holott ennél jóval hasznosabb célokra is felhasználhatjuk ezt az aprócska csodát. Öt szokatlan és érdekes módját mutatjuk be, hogyan használhatjuk fel a tojáshéjat, így csökkentve a hulladék mennyiségét és egyúttal kihasználva annak előnyeit.
Amikor a hőmérő higanyszála a nulla felé kúszik, a legtöbben azt gondoljuk, a komposztálónak is téli álmot kell aludnia. Pedig a természet nem áll le télen sem – csak kicsit lassabban dolgozik. És képzeld, pont ezekben a hideg hónapokban termeljük a legtöbb olyan konyhai hulladékot, ami tavasszal igazi aranybányává változtathatja a kerted!
Ezután biztos, hogy nem fogsz egy fillért sem költeni tápoldatokra!
Sokan nem tudják, mekkora kincset borítanak a lefolyóba nap mint nap. Nem csak a tészta és a burgonya, hanem a tojás főzőleve is remek virágtápszer.
Mindenki átélte már, milyen az, amikor szép sima felületű főtt tojást szeretne - pl. kaszinótojáshoz vagy rakott krumplihoz - vagy épp csak a reggeliző asztalra. Ehelyett egy cafatos, megtépázott felületű amorf tojás kerül ki a kezei alól.
A legtöbb háztartásban a tojáshéj a szemetesben végzi, pedig még hasznát vehetjük.
Kevés háziasszony van vele tisztában, hogy szobahőmérsékleten és hűtve meddig biztonságos fogyasztani.
A kalciumban gazdag tojáshéj segíti a növények növekedését, ezt nagyon jól kihasználhatjuk, ennek a bámulatosan egyszerű és ötletes módszer segítségével.