Készíts ecetes érlelt gyömbért! A keleti országokban előszeretettel fogyasztják az egészségük megőrzése érdekében. A benne található jótékony baktériumok megvédik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, és az emésztést is serkentik.

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss gyömbér 
  • 1 evőkanál tengeri só
  • 3 dl almaecet
  • 10 dkg cukor

Hámozzuk meg a gyömbért, majd szeleteljük kisebb darabokra. alaposan forgassuk bele a sóba, és hagyjuk állni benne egy fél órán keresztül. Ezután tegyük a gyömbért egy tiszta befőttesüvegbe. Forraljuk fel az ecetet, majd keverjük bele a cukrot, és amikor felolvadt, a levet töltsük rá a gyömbérre.

Az üveget zárjuk le, és borítsuk be egy tiszta konyharuhával. Hagyjuk így másnapig. Reggel vegyük le róla a konyharuhát, és tegyük 14-18 napra a kamrába.

Fogyasszuk napi rendszerességgel, akárcsak a savanyúságot. Nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, csupán 5-6 karikát együnk meg belőle minden nap. Nem kell megijedni, ha rózsaszínesre vált a gyömbér, ez csak annak a jele, hogy nagyon friss.