A krémes textúrájú avokádó tele van számtalan értékes vitaminnal, olyanokkal mint például a C-, K-, E-, és B-6 vitamin. De nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, magnéziumot, luteint és Omega 3 zsírsavat is. Segítségével számtalan betegséget előzhetünk meg, ezért illesszük be a mindennapi étrendünkbe rendszeresen. Az avokádó nagy szerepet játszik az egészséges arcszín megőrzésében, javítja és regenerálja a bőr állagát, véd a káros UV-sugárzástól, csökkenti a gyulladásokat és irritációkat. Tápanyag-összetételének köszönhetően segít megelőzni az ízületek gyulladását, a reuma kialakulását, de segítségével megőrizhetjük a kötőszövetek egészségét is. Készítsük el az alábbi avokádó turmixot, és fogyasszuk rendszeresen.

Hozzávalók:

  •     2 apróra vágott zellerszár,
  •     2 datolya,
  •     1 apróra vágott narancs,
  •     ½ nagyobb avokádó,
  •     1 lime,
  •     4 saláta levél,
  •     1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom,
  •     2 csésze víz.

Elkészítés:

Ha lehetséges, bio hozzávalókat vásároljunk, mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk apróra őket. Ha a datolya kemény, áztassuk be vízbe kb. 5-7 percre, majd vágjuk fel. Tegyük az összes hozzávalót turmixgépbe, a végén pedig öntsük bele a vizet is. Fogyasszuk reggeli előtt, de helyettesíthetjük vele a reggeli étkezéseket is.