Ezért egyre inkább hangsúly kerül a migrén prevencióra és az életmódbeli változtatásokra, amelyek hosszú távon segíthetnek a migrénes fejfájások gyakoriságának és súlyosságának csökkentésében. Az életmódbeli tényezők, mint például az étrend, a rendszeres testmozgás, a megfelelő alvás és a stresszkezelés, mind olyan területek, amelyekre érdemes odafigyelni a migrénkezelés során. Az egészséges életmódra való áttérés hosszú távú megoldást kínálhat, amely segíthet minimalizálni a migrénes rohamok gyakoriságát és azok súlyosságát, és így a migrénesek életminőségét is javíthatja. Az egyéni kezelési tervek kialakításához mindig érdemes konzultálni az egészségügyi szakemberekkel, akik segíthetnek az optimális megközelítés kiválasztásában az egyéni szükségletek alapján.

Az általunk bemutatott módszer a gyógyszerekkel szemben lassabban, de hosszabb távon hat. Két fontos összetevője a himalájai só és a citrom. 


Íme a pontos hozzávalók:
• ½ teáskanál himalájai só,
• ½ citrom leve,
• 1 pohár víz


A  keverék elkészítése során oldjuk fel a sót egy pohár vízben, majd adjuk hozzá a citromlevet. Igyuk meg, és rövid időn belül tapasztalni fogjuk, hogy a fájdalom enyhül. Annak érdekében, hogy a következő migrént elkerüljük, célszerű rendszeresen fogyasztani egy pohárral ebből a keverékből.