A boltban kapható különböző csírák - bár rendkívül egészségesek - sokszor már napok óta a csomagolásukban vannak, ami mind frissességük, mind pedig kinézetük csorbulását eredményezi.
Az utóbbi időszakban,  az otthoni kiskert kialakítása olyan trenddé vált, hogy nem lehet mellette már szó nélkül elmenni. Jó hír: a lakhely nem fontos, ugyanis már számos olyan vállalkozás van, akik akár egy pár négyzetméteres balkont is konyhakertté varázsolnak, vagy épp zöldfalat alakítanak ki fűszernövényekből a konyha egyik sarkában.
A csírák termesztéséhez nem kell azonban óriás hely, elég egy csíráztató tál, víz és megfelelő mennyiségű fény. De hogy pontosabbak legyünk, alább a csíráztatás pontos lépései és az általunk és ajánlott termékek megjelölve.  


A csírák termesztéséhez nem kell azonban óriás hely, elég egy csíráztató tál, víz és megfelelő mennyiségű fény. De hogy pontosabbak legyünk, alább a csíráztatás pontos lépései és az általunk és ajánlott termékek megjelölve.

A csíráztatás eszközei:

- jó minőségű csíráztatni való mag
- víz
- sötét, fénymentes környezet
- meleg hőmérséklet
- jó csíráztató tál

 

Hogyan állj neki?

- Helyezz 1-1,5 kanálnyi csíráztatni való magot a csíráztató edénybe, majd mosd át a magokat.

- Tégy annyi vizet az edénybe, mely ellepi a magokat, majd hagyd őket állni 4-8 órát, a legjobb, ha este veted el őket és hagyod állni egy éjszakát. Ezután öntsd le róla a vizet.

- Naponta cserélj rajtuk vizet 1-2 alkalommal és ügyelj arra, hogy a csíráztató edény alján ne maradjon felesleges pangó víz, mert az rothadást okozhat!