Emésztésünk komplex folyamatával nem szoktunk foglalkozni, legfeljebb tudjuk, hogy működik. Vagyunk azonban sokan, akik, ha nem akarunk diszkomfortot tapasztalni gyomrunkban, inkább nem eszünk túl fűszeres vagy túl zsíros ételeket. Nagy kincs, ha valaki nyugodtan megeheti mindazt, amit megkíván!

Statisztikák szerint minden negyedik-ötödik ember gyakran tapasztal valamilyen zavart az emésztési rendszerében. Az egyik leggyakoribb és a lakosság körében növekvő tendenciát mutató probléma a savas visszafolyás (reflux) gyakorisága. Kellemetlen állapot, mégha többnyire teljesen ártalmatlan is. Bekövetkezhet teljesen egészséges embereknél is, ha túlzott nyomás nehezedik a gyomorra: elhízás, terhesség, túlevés és a szűk ruha. A kiadós étkezés utáni lefekvés során a nyelőcső záróizmára különösen fokozódik a nyomás a teli gyomor felől, ami a savas visszafolyás tüneteit eredményezheti. Enyhébb eseteiben nem tekintjük betegségnek, sokan békésen együtt élnek a fel sem ismert tünetekkel. Amikor a savas gyomortartalom hosszabban sérti a nyelőcső hámsejtjeit, a mellkasban égő érzés keletkezik a szegycsont mögött. Van, aki szívpanasznak érzi, pedig semmi köze a szívhez. Gyakran ok nélkülinek tűnő köhögés formájában jelentkezik, ha a savas tartalom feljut a légcsőig. A gyomorégést gyakran nevezik menedzserbetegségnek, mert összefüggésbe hozható a stresszel. Kedvező hatású lehet ilyen esetekben az édesgyökér kivonata.

A nyelőcső védelme

A Gastro-Bon rágótabletta édesgyökér-kivonat komponense speciális flavonoidokat tartalmaz, ame- lyek kedvezőek a nyelőcső és a gyomor hámsejtjeire mind a savas behatások, mind a gyógyszeres irritációk (aszpirin, nem-sztereoid gyulladásgátlók, stb.) esetén. A nyálkahártyák vastagodása a fokozódó nyákképződéssel előnyös az idegvégződések savas irritációjának mérséklésére, ami a korreláló tünetek mérséklődését eredményezheti. A készítmény tejsavbaktériumai pótolják az emésztőrendszer jótékony baktériumait, segítik a bélflóra baktérium-egyensúlyát.
 
A Gastro-Bon rágótabletta szedése javasolt 

- a nyelőcső és gyomor nyálkahártyáinak védelmére;

- az emésztés és bélműködés általános segítésére;

- antibiotikum-kezelések alatt és után;

- a gyomrot irritáló gyógyszerek (pl. aszpirin) mellett;

- a laktózlebontás segítésére (tejcukorallergia).

Nyugodtan fogyaszthatják a lisztérzékenyek, a cukorbetegek és a magas vérnyomásban szenvedők is.

Alkalmazása:

Napi 2x1 tablettát ajánlott a főétkezések előtt 20 perccel rágással elfogyasztani, víz alkalmazása nélkül.

Öszetevők: édesgyökér-kivonat (DGL), 5 jótékony Lacto- és Bifido-baktérium (5x109 cfu), a fogakra jótékony xilitol prebiotikummal.

GASTRO-BON

étrend-kiegészítő rágótabletta

Kiszerelés:

30db ill. 60db tabletta / doboz

Kapható étrend-kiegészítőként gyógyszertárakban és bioboltokban.

Megrendelhető telefonon: 06-30-2100-155, interneten: www.pharmaforte.hu

A gyártó webáruházában az összeg 10%-a pontokban jóváírásra kerül.