A halálozási okok második helyezettje a daganatos megbetegedés, itt különösen fontos lenne a megelőzés, a szűrővizsgálatok elvégzése és a korai diagnosztika, amiben sokat segítene, ha a betegek - ismerve a jellegzetes panaszokat - a tünetek jelentkezése esetén azonnal a megfelelő szakemberhez fordulnának. De mi a helyzet, ha nincs semmilyen tünet? 

A legtöbb ráktípus a korai stádiumban nem produkál jellegzetes tüneteket, azonban felborítja szervezetünk egyensúlyát. A tünetek először nem biztos, hogy riasztóak, nem biztos, hogy elég erősek, elég konkrétak ahhoz, hogy komolyan vegyük és segítségért forduljunk valakihez.

Kérdezhetnénk, hogy mi köze ennek a hajgyógyászathoz?
Gyakori a hajpanasszal hozzám fordulók állapotának felmérésénél, hogy bizonyos szerveiket „meggyanúsítom”, holott semmi panasza nincs a vendégnek. Ez a gyanú a skalpelemzésre, a vizuális diagnosztikára, a gerinc és a hasi szervek tapintásos vizsgálatára épül, melyet egy műszeres mérés is alátámaszt és pontosít. Mint egy kirakós játék: a végére összeáll a kép.

Mi köze a ráknak a kórokozókhoz?
Gyakori a candida, a penészgomba előfordulása a szervezetben, pontosabban bizonyos szervekben. A kórokozók jelenléte okozhat gyulladást, mely huzamosabb idő után megalapozza a rosszindulatú sejtszaporodást.

Megdöbbentő tudományos újdonság!
Dr. Tullio Simoncini nemzetközi hírű onkológus professzor 25 esztendős onkológia tapasztalatai alapján a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. Évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni kezdte a daganatokat. Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül mindig fehérek voltak. Feltette magának a kérdést, egyáltalán mi a rák? És mik az áttétek? S vajon mitől fehér a daganatok belseje?
Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a daganat „csak” egy tünet, s hogy a rákot gombák, pontosabban a Candida albicans okozza.
Véleménye szerint, ha az ember ellenálló képessége megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák. Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet célzott méregtelenítése, gyors lúgosítása révén érhetünk el javulást.
Nézzünk néhány gyakorlati példát!
A jelentős fogyás, gyengeségérzés, puffadás, zsírszéklet, a bal fül fölötti foltos kopaszodás belső oka valamilyen kórokozó jelenléte, a hasnyálmirigyben lévő góc, ciszta vagy a második leggyakoribb betegség a hasnyálmirigyrák tünete?
Napjaink legsikeresebben gyógyítható rákja a heredaganat, amely már a kialakulásának kezdete előtt láthatóvá válik a hajas fejbőr megfelelő területén, akár a fiatalon vagy hirtelen létrejövő kopaszodás háttere is lehet. Eleinte Candida vagy penészgombát lehet mérni a herében, de később átalakulhat rosszindulatú betegséggé.

A májban gyakrabban fordulnak elő más daganatok áttétei. A skalp jelzi a fejtetőn, a máj területén a hajminőség változásával a bajokat. Hogy ez egyszerű táplálkozási hiba, gombás terhelés vagy rosszindulatú sejtburjánzás, azt okos műszereink pontosítják.

A petefészek daganat klinikailag tünetszegény, sokféle daganatos megbetegedést utánozhat. Alhasi feszülést, fájdalmat okozhat. Később puffadás, fogyás, gyengeség és rendellenes vérzés jelentkezik. Egyik esetben erős hajhullás a másik esetben a homlok közepén lévő hajhatár beszűrődései jelzik a problémát. A műszeres mérés segít eldönteni, hogy ezek a tünetek pontosan mit jeleznek: gomba, parazita vagy rosszindulatú sejtszaporulat.

Jól jönne egy kis segítség?
Okos előjelzőnk, a fejbőr megmutat mindent, emellett speciális szűrő mérésünk alkalmas a már orvosilag is bizonyítható rosszindulatú megbetegedés műszeres meghatározására, mely esetben segítséged ad a leghatékonyabb készítmény kiválasztásában, hiszen az alternatív módszereket is bevetve javíthatók a gyógyulás esélyei. A készítmények, gyógyszerek várható hatását előre jelzi a műszer, így nem vesztegetjük a drága időt.

A megelőzésre helyezném inkább
a hangsúlyt, kihasználva vizsgálataink, terápiáink előnyét !
Mikor kezdjen gyanakodni az ember, hogy segítségre van szüksége?
A laborlelet jó, mégis valami nincs rendben…Mi a teendőnk? Kitől várhatunk segítséget? Honnan tudjuk, hogy hol a baj?
A szervezet igyekszik jelezni, ha már nehezen birkózik meg a felhalmozódott mérgekkel. Amennyiben az alább felsorolt panaszok között talál Önre jellemzőt, biztos lehet benne, hogy célzott és irányított méregtelenítést kellene alkalmaznia.

Kimerültség, levertség, sápadt bőr, lepedékes nyelv, idegesség, nyugtalanság, depresszió, gyakori megfázás, fokozott stressz-érzékenység, a koncentráció-képesség csökkenése, csökkent fizikai terhelhetőség, csökkent ellenálló képesség, puffadás, székrekedés, gázképződés, izom- és izületi bántalmak, pattanásos, viszkető, túlzottan zsírosodó bőr testszerte, bőrszárazság, ekcéma, psoriázis, allergiás bőrjelenségek, hajhullás, a haj tömegének csökkenése, korpásodás, a fejbőr gyors zsírosodása, érzékeny fejbőr, „hajszálfájdalom” sebesedő, gyulladásos, pattanásos fejbőr, foltos kopaszodás, törékeny körmök, a köröm berepedezése vagy bármilyen körömelváltozás körömgombásodás, gyakran kívánja az édességet, gyakori menstruációs panaszok, reggelente bedagadt szemek, súlyfelesleg, melytől nem tud szabadulni, nőgyógyászati panaszok: ciszta, mióma, folyás, puha, gödrös kötőszövet, cellulitisz, mély redők az orr és a száj körül, szem alatti sötét karika, vizelettel kapcsolatos panaszok, erős testszag.

Az általános méregtelenítés számos formája ismert – diéta, testmozgás, szauna, infraszauna, masszázs, táplálék kiegészítők, gyógynövény terápia, homeopátia, információs méregtelenítés, frekvenciaterápia, Zapper terápia, stb – ám mégis célszerű ilyenkor a megfelelő műszeres méréssel pontosítani a kiindulási állapotot, hogy láthassuk, mérhessük a változásokat. Előnyösebb több módszert kombinálni, hogy minél gyorsabban megválhassunk a tünetektől és az októl egyaránt.

Kis Éva
Holisztikus hajgyógyász,
Energy tanácsadó,
Core Inergetix terapeuta
www.nicehajgyogyaszat.hu
06-30/7545417