Mire lesz szükséged?

A gyertya alapját a viasz képezi. Webáruházunkban kiváló minőségű, gyertyaöntéshez is alkalmas alapanyagokra lelsz. Válassz környezetbarát, kormolásmentes szójaviaszt, vagy tradicionális paraffint.
A második nélkülözhetetlen kellék nem más, mint a gyertyakanóc. Annyit érdemes tudnod, hogy ha dundibb egy gyertya, a kanócnak vastagabbnak kell lennie. Igaz ez visszafele is. Tehát, ha vékony gyertyát szeretnél, vékonyabb kanócra lesz szükséged.
Gyertyaöntés előtt arra is gondolj, hogy milyet szeretnél. Ha üvegpoharasat álmodtál meg, szerezd be a hőálló üvegedényt (amibe mellesleg mindig újraöntheted a gyertyát), vagy vegyél gyertyaformát tetszőleges alakkal. Ha illatosat és színeset szeretnél, ezeket a huncutságokat is beszerezheted nálunk. Fontos, hogy csakis olyan illatot használj, amit gyertyaöntéshez terveztek, mert ezeknek az illatoknak magasabb az égéspontjuk, kellemes marad az illatuk, jól keverednek a gyertya viaszában.
Az olvasztáshoz még szükséged lesz egy nagy és egy kicsi edényre, valamint egy szilikonos fakanálra, amit nem sajnálsz.

A gyertyaöntés menete:

Készítsd elő az öntőformát. Üveg esetében, akkor az aljának a közepéhez rögzítsd pár csepp viasszal, vagy ragasztással a kanócot. Gyertyaforma esetében, köss egy görcsöt a kanóc végére, húzd át a formán, vagy dugd át a forma lyukán és belülről egy kis megolvasztott viaszdarabbal torlaszold el a lyukat és gondoskodj egy hurkapálcika, vagy ceruza segítségével a kanóc függőlegességéről és feszességéről. A nagyobb edénybe tölts annyi vizet, hogyha beleállítod a kisebbik edényt, érjen legalább a kicsi feléig. Melegítsd a vizet legalább a viasz olvadáspontjáig, ami kb. 68°C. Ha egyenletesen felolvadt a viasz, vedd le a tűzről és keverd hozzá a színezéket, és a kiválasztott illatot. Kevergesd addig, míg nem kezd sűrűsödni. A kevergetéssel megakadályozod, hogy míg hűl a gyertya, kiváljon a szín. Végül töltsd formába a hűlő viaszt. Gondoskodj arról, hogy a gyertyád lassan hűljön, mert azt mindenhol elfelejtik megemlíteni, hogyha gyorsan hűl ki, akkor bizonyos esetekben megrepedhet, illetve „felhabosodhat” a teteje. Be is bugyolálhatod, mint a főzés utáni lekvárt.

Lehet még fokozni? Lehet bizony! Divatba jött a masszázsgyertya, amiről lehet, hogy még nem hallottál, de mihelyst kipróbálod, egyből imádatod tárgyát fogja képezni. Elkészítése nem bonyolultabb, mint a gyertya öntése. Annyi csupán a különbség, hogy ez esetben nem ajánlott színezni (persze csak ha nem szeretnél pl.: kék színű bőrt), viszont ajánlott a természetes szója viaszt választani, valamint növényi eredetű olajokkal gazdagítani a bársonyosan puha bőr érzetéért. Használhatsz sheavajat, kakaóvajat, argán olajat, mandula olajat, kókuszolajat, amelyik olajat szereti a bőröd. Illóolajokkal elvarázsolhatjuk az érzékeinket.
Úgy használd, hogy meggyújtod a gyertyát, hagyd égni míg a szobát átjárja az illata. Ha úgy látod, hogy elegendő mennyiségű masszázsgyertya olvadt meg, fújd el a gyertyát és várj, egy-két percet, hagyd hűlni. Ezután bátran masszírozhatod az olvadt illatos tápláló viaszt a bőrbe.

Külön jó hír, hogyha magad készíted a bőrápoló készítményeidet, nem kell tartanod semmilyen káros anyagtól, biztos lehetsz benne, hogy GMO mentes, valamint tartósítószert sem tartalmaz.

Akár gyertyát, akár masszázsgyertyát készítesz, ajándéknak is tökéletes lehet, hiszen az ember mindig jobban örül egy szívből, saját kezűleg készített ajándéknak, amibe a lelked egy darabkáját is beleszőtted.

Ha felkeltette az érdeklődésed a gyertya- és egyéb termékek készítése, látogass meg minket: www.humanityaruhaz.hu, humanitytudastar.hu