Ismerjük meg ezeket a módszereket, hogy újra magabiztosan léphessünk előre, anélkül hogy aggódnánk a lábizzadás kellemetlen következményei miatt.

Fekete tea
Két filteres fekete teát helyezzünk 2 csészényi vízbe, majd forraljuk 15 percig. Ezt követően öntsük át egy nagyobb lavórba, adjunk hozzá vizet, majd merüljünk bele a lábainkkal fél órára. Ismételjük meg ezt a folyamatot minden nap. A fekete tea természetes csersav tartalma elpusztítja a baktériumokat, összehúzza a pórusokat, és segít megszüntetni a láb szagát és izzadását.


Töltsünk egy lavórba 2 csésze sót, majd öntsünk rá meleg vizet, alaposan keverjük össze, és áztassuk a lábunkat benne 15 percig. Ezt naponta kétszer ismételjük meg, hogy a só összehúzhassa a pórusokat és elpusztíthassa a baktériumokat.

Ecet és kakukkfű
Meleg vízzel teli lavórba adjunk egy bögre ecetet és néhány csepp kakukkfű olajat. Áztassuk lábunkat ebben a keverékben minden nap egy héten át, 15-20 percig. Az ecet és a kakukkfű erős fertőtlenítő hatásukkal elpusztítják a baktériumokat.


Levendulaolaj
Lefekvés előtt alaposan kenjük be lábainkat levendulaolajjal, amely segít megelőzni a kellemetlen lábszagot.

Lábpor
Drogériákban lehet beszerezni speciális lábpúdert, amely segít megelőzni a lábizzadást és a baktériumok elszaporodását.

Szódabikarbóna
A szódabikarbóna egy egyszerű, hatékony megoldás. Heti 2-3 alkalommal szórjuk be vele a lábunkat.

Kukoricakeményítő
A kukoricakeményítő használata különösen ajánlott gumicsizmákban, mivel felszívja a nedvességet és segít enyhíteni a lábszagot.


Gyógynövényes kezelés
Ha tartós megoldást keresünk a lábszag ellen, akkor érdemes hosszú távú kezelést alkalmazni. Ennek alapja lehet egy rendszeres gyógynövényes fürdő szárított rozmaringgal és zsályával. Ezeknek a gyógynövényeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van, és kellemes illatuk segít megszüntetni a lábszagot. Naponta végezzünk tízperces fürdőt ezekkel a gyógynövényekkel, és egy hónapig rendszeresen ismételjük meg.