1. Változtass alvópozíciót!

Mindnek megvan a maga előnye és hátránya. Az egyik legjobb alvópozíció a háton fekvés. A gerincre és a nyaki részre jó hatással van, de horkolást és alvásapnéát is okozhat. Másrészről, ha az ember hason fekszik, több hátránya van, mint előnye. Ez a póz kényszeríti a fej elfordítását, ami nagyon fájdalmas lehet a felsőtest számára.
Az oldalfekvés csökkentheti a gerincre nehezedő nyomást, de a csípődet terhelheti. A magzati pózban az izmok természetesen ellazulnak, és a reflux és a gyomorégés is csökken. Ennek ellenére ez a póz nehezítheti a légzést. Összességében a legjobb, ha időnként változtatunk az alvópozíción, hogy pihentetően tudjunk aludni.

2. Próbálj mindig azonos időben lefeküdni és felkelni.

Fontos tudni, hogy az alvás a cirkadián ritmusnak köszönhető, vagyis egy 24 órás biológiai órának, ami személyenként változik. Tehát ahhoz, hogy pihentető éjszakád legyen és jól indítsd a napodat, elengedhetetlen egy állandó időben való lefekvés és főleg a felkelés.
Ha későn kelünk reggel, az elhalaszthatja az esti lefekvést, és ez hatással lehet a következő éjszakai alvásra is, ha ez a viselkedés ismétlődővé válik. Fontos tehát, hogy minél szabályosabb ritmust tartsunk, hogy érezzük az elálmosodást, ami figyelmeztet minket, hogy ideje aludni.