A különböző típusú pszichológiai tesztek képesek megmutatni azokat az érzelmeket és gondolatokat is, amelyeket mélyen magunkban hordozunk. Ezeket az úgynevezett kivetítős teszteket a pszichológusok arra használják, hogy feltárják a tudatalattink mélyén rejtőző sérelmeket és félelmeket. 

A feladat lényege, hogy nézzünk az alábbi képre, majd csukjuk be a szemünket és mondjuk ki hangosan, az első dolognak a nevét, amit a képen láttunk.
Ezután olvassuk el az értékelés.


Ha a kislányt láttad meg először:

akkor nagyon régi, esetleg gyermekkori félelmet vagy traumát hordozol magadban, amit a mai napig nem tudtál feldolgozni, vagy lehet, hogy annyira fáj, hogy meg sem próbáltad. A régi sebek egyre mélyebbre fúrják magukat az ember lelkében, ha nem kerülnek felszínre. Fájdalmadat jól titkolod, senki sem tudja, hogy mit hordozol. Itt az ideje, hogy kitárd a lelkedet, a hozzád közelállók segítenek majd, hogy tökéletesen meggyógyuljon ez a belső sérülés, és soha többé ne legyenek rémálmaid emiatt.


Ha egy koponyát láttál meg először:

rettegsz a haláltól. Nem a sajátodtól, hanem attól, hogy elveszítesz valakit, aki fontos neked. Már el kellett búcsúznod örökre olyan embertől, aki nagyon közel állt hozzád, és hiányát a mai napig érzed. Annyira megviselte lelkedet, hogy rettegsz attól, hogy még egyszer át kell élned ezt. A hozzád közelállókat mélységes szeretettel veszed körül, gondoskodsz róluk, tiszta szívedből szereted őket, miközben nem vagy teljesen boldog az állandó féltéstől és aggodalomtól.


Ha a pillangót láttad meg először:

lelked mélyén az örökös bizalmatlanságot hordozod. Olyan ember okozta ezt a sebet, akiben maximálisan megbíztál, kitártad előtte lelkedet, és csúnyán vissza élt vele. Bár úgy gondolod, régen túltetted magadat rajta, ez mégsem egészen igaz. Hiszen azóta senkiben sem bíztál meg annyira, mint őbenne. Félsz a csalódástól, de ezt önmagadnak sem vallod be. úgy érzed, teljesen nyílt vagy, de ha mélyen magadba nézel, rájössz, hogy vannak dolgok, amiket nem osztasz meg senkivel sem.


Ha az epret láttad meg először:

attól félsz, hogy kudarcot vallasz. Az érzés, hogy valamit tehettél volna, de mégsem tetted meg, vagy rosszul döntöttél és ezzel valaki másnak okoztál fájdalmat mélyen beleívódott a lelkedbe. Félsz hibázni, ezért túlzottan megfontolt vagy, mert nem vagy képes magadnak megbocsátani egy esetleges rossz döntést. A legnagyobb baj, hogy óriási szíves van, amivel minden hozzád közelállót szeretettel halmozol el, közben pedig nem szereted eléggé önmagad!


Ha a fákat láttad meg először:

rettegsz a változástól. Érzed, hogy közelít, és semmit sem tehetsz ellene, mégis minden erőddel ragaszkodsz ahhoz, hogy a dolgokat a régi kerékvágásban tartsd. Volt már néhány nagyobb törés az életedben, amikor mindent előröl kezdtél, és úgy érzed erre már nincs energiád. Viszont hidd el, az sem jó, ha hazudsz magadnak arról, hogy minden jó, ahogy van. A változások okkal történnek, és lépj bátran az új ösvényre, amit a sors jelölt ki számodra.