Kevésbé ismert, hogy gyapjúból remek pelenka-külsők készülnek, amelyek vízhatlanok a lanolintartalmuk miatt. Egy pamut pelenkára egyszerűen ráhúzható kis gyapjúnadrág távol tartja a nedvességet, de a natúr, természetes gyapjút gyógy-anyagként is használják a pelenkába, ha piros a popsi a pelenkakiütéstől.

Jobban alszanak a babák merinó gyapjúban?

A Sydney Egyetem kutatása szerint a babák alvása hosszabb, mélyebb, könnyebb lecsendesedéssel és kevesebb felsírással jár, súlyuk is jobban nő, ha a hőháztartásuk szabályozva van alvás közben.
A szülőknek nem kell aggódni, hogy a baba fázik vagy túlmelegszik, ha gyapjú takaró vagy hálózsák van rajta, hiszen ez az anyag remek hőszigetelő. A kisbabák (is) jobban alszanak, ha a hőmérsékletük egyenletes. A merinó gyapjú természetből adódó tulajdonságai pedig pontosan abben segítenek a testnek, hogy megtartsa egyensúlyát a hő és a nedvesség tekintetében. A tanulmányok kimutatták, hogy a természetes gyapjúból készült hálózsákok jobbak a baba kényelmét és  egészségét tekintve, mint a szintetikus anyagú hálózsákok.  

A merinó párafelvevő képessége nyolcvanszor magasabb, mint például egy szintetikus poliészter, vagy polár anyagé. Más szóval: a baba nem izzad be a hálózsákba. Légáteresztő képessége alacsonyabb, azaz megakadályozza, hogy a testet körülvevő meleg levegő elvesszen, így a baba kevésbé fázik. Ez a kombinált hatás az, ami melegen tart és megakadályozza az izzadást.
Számunkra, szülők számára ez annyit jelent, hogy ha tudatosan vásárolunk hálózsákot, tudnunk kell, hogy a piacon levő számos szintetikus anyagból készült cuki hálózsák nem biztos, hogy a legjobb választás. Inkább kerüljük ezeket az anyagokat.
Válassz biopamutot, vagy merino gyapjút a kisbabádnak!

Bio gyapjú (kbT) és selyem keveréke - egy különleges anyagkombináció

Ma már kapható itthon is és egyre népszerűbb az alsóruházat és a babaruházat háza táján a gyapjú-selyem anyag kombináció is, egy igazán nemes alapanyag a bőrünkhöz közel levő ruhadarabok esetében.

Esetünkben nézzük meg miért is előnyös a babáknak ez az anyagkeverék:

Nem csupán kellemes érzés a bőrön, de egyedülálló tulajdonságai is vannak e két anyag kombinációjának. A gyapjú lélegző, azaz nagyon jól szellőző és nedvesség-szabályozó anyag, természetesen bio állattartásból, így garantálja a kényelmes viseletet. A luxus selyem pedig bőrnyugtató hatású és nagy puhaságot, selymes érzetet ad a bőrnek. Alkalmas allergiára hajlamos babáknak, vagy ha a bőr valamilyen irritációval küzd.

Vannak azonban neurodermatitisszel küzdő emberek, akik érzékenyen reagálnak a tiszta gyapjúra, nekik is remek megoldás a gyapjú és selyem keveréke, mely egy nagyon könnyed anyag, szellős érzetű, így nyáron a melegben is ideális.

Minőségi gyapjú babatermékek
a Mamamiboltban!
Debrecen, Cegléd u. 16. 

Webshop: mamamibolt.hu