A MOTTO tapasz 25 országban bejelentett magyar találmány. A szabadalmi bejelentést hosszas kísérlet és több mint 5000 személyen végzett klinikai vizsgálat előzte meg. A vizsgálatok a MOTTO tapasz 80%-on felüli hatékonyságát igazolták. A tapasz toxikológiai vizsgálattal is rendelkezik, mely vizsgálat igazolja, hogy nem mérgező, nincs káros hatása az emberi szervezetre.

Egy magyar találmány története

A Motto tapaszt Mallász Ottó elektromérnök találta fel a 80-as évek elején. Mérnökként ismerte az elektromos áram hatását az emberi szervezetre, ez adta az ötletet a kísérletezéshez. Már több újítása és találmánya volt, ezért jártas volt a szabadalmi eljárásban és 25 országban szabadalmaztatta a találmányát. Az akkoriban alakult Innovációs Alappal kötött finanszírozási szerződést a találmány értékesítésére, a szükséges vizsgálatok elvégzésére és a Biogal gyógyszergyárral a gyártásra. Az orvosi vizsgálatok több klinikán folytak és kiváló, 80%-os hatást mutattak ki. Toxikológiai vizsgálatot is végeztek, ami bebizonyította a tapasz ártalmatlan voltát. Több országban mutatkozott érdeklődés a licenc megvásárlására és forgalmazásra. Később a Biogal-al a gyártásra vonatkozó tárgyalások kudarcba fulladtak, ezért a feltaláló családi segítséggel maga gyártotta és forgalmazta a Motto tapaszt. A befolyt licencdíjakból visszafizette az Innovációs Alapnak a kölcsönt és megalapította a Motto-Elektro Kft-t. Azóta ez a cég gyártja és forgalmazza a Motto tapaszt itthon és külföldön is. A feltaláló 1998-ban meghalt, de sokan hálával gondolnak rá ma is az egyszerűen alkalmazható és hatékony, fájdalomcsillapító tapasz használata közben.

A MOTTO reuma és fájdalomcsillapító tapasz nem tartalmaz gyógyszert. Működését a felületére felvitt ásványi anyagok és a bőr verítéke között fellépő, enyhe egyenáramot keltő folyamatnak köszönheti: az egyenáram ellazítja a fájdalmas, görcsbe rándult izmot, ez a véráram gyorsulását és a fájdalom enyhülését, megszűnését eredményezi.

A Motto tapasz használata

A Motto tapaszt általában a fájdalmas testrészre kell ragasztani, tíz napig működőképes, de a fájdalom néhány perc vagy óra múlva enyhül, megszűnik. Ha teljes végtag fáj, akkor a legfájdalmasabb pontra vagy pontokra kell felragasztani, illetve az idegkilépő helyekre; ez kar esetén a fájdalmas kar oldali lapocka és a gerinc közötti rész. Ha a láb fáj, a keresztcsont az a hely, ahova a ragasztani kell, fenti esetekben 5x5 cm méretű tapaszt. Fejfájásnál hatásos a két halántékra ragasztott 1 cm átmérőjű tapasz mellett 5x5 cm-es használata az első nyaki csigolyán.
A Motto tapasz az akupunktúrális pontokon is hat, a tűvel analóg módon, viszont hosszabb ideig fejtheti ki a hatását. A kéz hüvelyk és mutató ujjának nagyízületeire ragasztott 1 cm átmérőjű tapaszok az orr csorgását állítják le, néhány perc alatt. (A jobb kéz a jobb, a bal a bal oldali orrcsorgásra hat.) A bokák belső felei alá helyezett Motto tapaszok a jó alvást segítik elő, a csukló ütőerén pedig a vérnyomást emeli meg 2-4 Hgmm-el. Ezeken a helyeken 5x2 cm-es tapaszokat használjunk.

A MOTTO tapasz kétféle kivitelben készül: a sárga csomagolású az idült, (reuma, izületi) míg a kék színű csomagban az akut (sport, menstruációs görcs, fog) fájdalom ellen hatásos tapaszokat tartalmazzák. A tapaszok a felragasztás után tíz napig működőképesek, vízállóak, a tisztálkodást nem akadályozzák.

Kapható a patikákban
és a gyógynövény boltokban.

Utánvéttel megrendelhető:

Motto-Elektro Kft.

1025 Budapest,
Törökvész út 74/B
www.motto.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!