Egy környezet- és egészségtudatos ember nem csak a táplálkozására és kozmetikumaira ügyel, hanem arra is, hogy tisztítószerei a lehető leginkább környezetbarátok legyenek.

Mára már sokan ismerik és kedvelik a mosódiót tartalmazó mosó- és tisztítószereket. Az azonban kevesek előtt ismert, hogy a könnyebb, praktikusabb felhasználás érdekében a mosódió elérhető már folyékony és por formában is.

A következőkben ismerkedjünk meg a Dr. M mosódió termékcsaláddal, mely teljesen lefedi a mosódió adta lehetőségeket.


Dr. M mosódió (termés)

A mosódió természetes, bőr- és környezetbarát növényi mosószer. A szappanfa-félék családjába tartozó Sapindus mukorossi termése, melynek természetes élőhelye Délkelet-Ázsia, ahol évszázadok óta termesztik és használják mosáshoz. A dióhéjban lévő anyag, a szaponin, kitűnő mosóerővel rendelkező természetes szappan, ami víz hatására enyhén habzik és kioldódik a mosódió héjából. Ezt a mag nélküli dióhéjat használjuk mosószerként.

Bőrbarát

Csecsemők, kisgyermekek, érzékeny bőrűek és allergiások számára is kitűnő, mivel nem tartalmaz semmilyen káros vagy allergizáló anyagot.

Kelme-barát

Gyengéd a színekhez és a szövethez. Még a legfinomabb gyapjú és selyem mosására is alkalmas. Elsősorban színes, fekete ruhák mosásához ajánljuk önmagában, fehér ruhák mosása esetén javasolt mosószóda vagy oxigénes fehérítő alkalmazása.

Pénztárca-barát

Gazdaságos. Egy adag (6-8 darab) mosódióval legalább 2-3-szor, de akár 4-szer is moshatunk, így fél kilónyi mosódió-héj akár 160 mosáshoz is elég.

Sokoldalú

Felhasználása sokrétű, a mosáson kívül - különböző módon elkészítve – egyéb célokra is felhasználhatjuk a háztartásban: mosogatáshoz, mosdáshoz, hajmosáshoz, autómosáshoz, felmosáshoz, sőt házi kedvenceink (kutya, macska) fürdetéséhez.

A mosódió használata:

Tegye a megfelelő mennyiségű mosódiót a textiltasakba, majd helyezze ezt a szennyes közé a mosógép dobjába. Egy tasaknyi mosódió többször is felhasználható, amíg megdörzsölve tisztának vagy szappanosnak érzi azokat.

Dr.M Mosódió por

Fehér ruhák és pelenkák mosásához

A mosódió termés finomra őrölt héját tartalmazza. A mosás során a porból kioldódó szaponin fokozza a mosópor hatékonyságát.

Illatmentes. Hatékony összetevőinek köszönhetően megbirkózik a makacs foltokkal is. Kiváló folttisztító és fehérítő hatással rendelkezik, mosás után a textíliák visszanyerik ragyogó fehérségüket.Dr. M Folyékony mosódió

Mosódió-kivonatot tartalmazó, gyengéd, mégis hatékony gél. Kiváló színes és kényes textíliák mosásához. Makacs szennyeződések esetén is alkalmazható. Bármely hőmérsékleten történő mosáshoz használható.  Megóvja a színeket a kifakulástól.

Elérhető illatmentes formában és levendula illóolajos változatban is!

Dr.M Mosóparfüm mosódióhoz (200ml)

Mosódióval történő mosáshoz ajánljuk textilöblítő helyett. A növényi eredetű oldódást közvetítő összetevője segíti az illatanyag vízzel történő elegyedését. Hosszantartó, kellemes illatot kölcsönöz a textíliáknak. Gazdaságos, mivel mosásonként 10-20 csepp alkalmazása elegendő.

A mosódió tisztít, ám nem fehérít, így fehér ruhák mosásához szükséges mosószóda vagy oxigénes fehérítő használata.

A Dr. M Speciális Mosószóda (nátrium-bikarbonáttal) és a Dr. M Mosószóda (nátrium-karbonáttal) széleskörűen felhasználható tisztító- és vízlágyító szer, mely mosáshoz, áztatáshoz, mosogatáshoz, szagtalanításhoz és általános tisztításhoz alkalmazható.

A mosószóda zsíroldó, vízlágyító, tisztító hatású. Mosószerhez adva javítja a mosás hatásfokát, miközben a felhasznált mosószer mennyisége akár felére csökkenthető. A Dr. M Oxigénes fehérítő használatával megelőzhető a fehér ruhák beszürkülése, valamint hatékonyan tünteti el a makacs foltokat.

A mosáson túl a mosódió folyékony kivonata kiválóan alkalmazható kézi mosogatáshoz is. A Dr. M Folyékony mosódió kézi mosogatószer hatékonyan távolítja el a zsíros szennyeződéseket az edényekről, cseppmentes száradást biztosít, ugyanakkor a növényi eredetű glicerintartalom révén kíméletes a kézhez.

A Dr. M termékek forgalmazója

Volmix Kft.

1146 Budapest, Thököly út 76.

www.volmix.hu

Tel.: 061 383 4892