Egy falat Olaszország!


Miben különbözik a kölestészta a hagyományos tésztáktól?

A kölestészta ízében és állagában is hasonlít a hagyományos tésztákhoz, kellemes napsárga színét azonban nem a tojásnak, hanem egy leheletnyi kurkumának köszönheti, így azok is fogyaszthatják, akik mindenféle állati eredetű összetevőt mellőznek étrendjükből.
Mivel a tészta egyik fő összetevője a köles - amely gluténmentes, könnyen emészthető és tápértéke is igen magas - kiváló alternatíva lehet lisztérzékenyek számára is! Emellett a benne található útifű maghéj ideális rostforrás és ugyancsak fogyaszthatják a búzára érzékenyek.
Elmondható tehát, hogy az Éden Prémium kölestészta legnagyobb előnye más tésztákkal összehasonlítva, hogy vegán, így glutén,- gabona, -tej és tojásmentes, emellett nem tartalmaz szóját, kukoricát, burgonyát, rizst, tartósítószereket-és koleszterinmentes.

A kölestészta, melyet hagyományos bolognai mártás egészít ki, természetesen vegánosítva, egy ideális könnyed nyári fogás!

Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható, de mutatunk egy gyors, könnyen elkészíthető receptet:
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csomag Éden Prémium kölestészta
Szósz:
• 1 ek extra szűz olívaolaj/kókuszolaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csipet himalaya só
• 1 közepes sárgarépa
• 2 kisebb zellerszár
• 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 4-5 szem gomba összedarálva rizsszem nagyságúra
• 1 üveg cukormentes paradicsomszósz
• 125 ml zöldség alaplé/víz
• 2 babérlevél
• 1 tk vöröshagyma-és fokhagymapor
• 1 tk füstölt paprika
• 1 tk szárított oregano
• bors
• 2-3 levél friss bazsalikom
Feltét:
• kevés növényi sajt reszelve

Elkészítés:
1. Vágd fel a hagymákat és pici sóval pirítsd meg az olajon, majd 10 percig kis lángon fonnyaszd össze.
2. A répát, zellerszárat kockázd fel, a többi zöldséget pedig aprítóval daráld finomra, eközben rakd fel a vizet a tésztának.
3. Mikor a hagyma kész, add hozzá a zöldségeket, keverd össze, főzd további 10 percig, majd az aprított zöldségeket is add hozzá a paradicsomszósszal és az alaplével, fűszerekkel együtt. Főzd puhára (kb. 10 perc), utána tedd bele a bazsalikom-leveleket.
4. Amíg puhul a szószod, főzd ki a tésztát bő, forrásban lévő sós vízben 2-3 percig, majd szűrd le. A kívánt mennyiségű tésztát tedd tányérra, halmozd rá a szószt, és szórd meg növényi sajttal.
Jó étvágyat!

 

BIOCITY
- A tudatos táplálkozás otthona! -
webshop: www.biocity.hu
Tel.: +36 30 257 6000
E-mail: [email protected]
Biocity biobolt:
6722 Szeged, Püspök utca 11/A.
(Mérey utca sarka, a Centrum mögött)
Tel.:  +36 30 820 00 22
E-mail: [email protected]
facebook.com/biocity