Mai világunk egyik fontos problémája a testsúly optimalizálás. A kérdés már ott kezdődik, hogy mi az optimális? Az, amit egyes szakértők ajánlanak, amit az edzőnk mond, amit a TV-ben látunk, vagy amit a külvilág általánosan próbál rajtunk érvényesíteni, például az éppen divatos modell alkattal?

Az igazság az, hogy egyik sem!


Az optimális testsúly az, ami a szervezetünknek éppen abban az életkorban, élethelyzetben, szociális körülményben ideális arra, hogy testileg és lelkileg egyaránt jól érezzük magunkat a bőrünkben. Nem érdemes csak a testünket tekinteni hibásnak abban az esetben, ha túlsúlyosak vagyunk. Akarjuk vagy nem, bizony érzelmileg is érintve vagyunk ebben a problémában. Lehet, hogy fizikálisan egy alacsony pajzsmirigyműködés okozza a túlsúlyt, de ennek az állapotnak a hátterében is érzelmek állnak.

Miért?

A szervezet fantasztikus önregenerációra képes. Kivéve, ha olyan erős mentális teher nehezedik rá, melynek nyomása alatt nem tud elegendő energiát fordítani adott problémára.

„Orandum est ut sit mens sana in corpore sano!” – Add nekem Uram, hogy ép testemben ép legyen az én lelkem!

Ezt a mondást sokan, sokféleképpen értelmezik! Szerintem az a lényege, hogy attól, mert kívülről épnek látszik a fizikális tested, még nem jelenti azt, hogy belül a lelked nem szenved hiányt. „A szépség belülről fakad!” – mondják, s ez így van! Akinek rendben van a lelki világa, annak az tükröződik a szemén! Ettől szépnek látjuk őt, mindegy mennyit nyom a mérleg. Vagy „a kismamák megszépülnek” mondást is hallottuk ezerszer. Hiszen áldott állapotban vannak, és ez bizony a tekintetükből és lényükből is sugárzik.

Persze a kóros túlsúly veszélyezteti az ember testi-lelki egészségét, tehát nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy mi a jó a testünknek. De honnan tudjuk, mi a jó neki? Intuíció! Megérzés! Odafigyelni magunkra, a belső hangunkra, mert ez sokszor jelzi, hogy átestünk a ló túloldalára a túl sok sporttal, vagy épp ideje lenne már megmozdulni. A lényeg a cselekvés lenne, azaz hogy ha meghallottuk a javaslatot, akkor tegyünk is érte valamit.

Ezek után viszont kimondhatjuk, nincsenek egyforma javaslatok! Mindenkinek más és más. Semmi sem állandó, így ez sem. Nincsenek mindenkire egyformán igaz, bevett terápiák.

Tedd azt, ami a saját igényeidnek megfelel! A túlsúly lelki háttere sok esetben a védekezés! Védjük magunkat  a világtól, egy személytől, egy élethelyzettől, egy traumától.

S hogy miért nő leginkább a has? Nos, mert ott található az energetikai központ, a Solar Plexus!

A szervezet egyszerűen oldja meg a feladatot! Ha védekező életmódban vagyok, akkor védjük a Solart! Nagy has= Solar „sebezhetetlen”! Ha kemény tornával ledolgozod, pár hónap múlva visszajön, hiszen nem az okot szüntetted meg (pl. a félelmet), hanem a tünetet (nagy has) kezelted! Ezért azt javaslom, minden esetben foglalkozz a lelkeddel is, ha végleges eredményeket akarsz!

Elérhetőségünk:

PURE Medical Center

1015 Bp. Batthyány utca 49. 8. emelet 8.

Hattyú-ház „B” épület (a Batthyány utca felől )

www.puremedical.hu

info@puremedical.hu

+36  70 60 60 217

+36 1 247 3712