Az emberek csekély hányada fogyaszt elegendő folyadékot, pedig egy felnőtt ember optimális napi folyadékbevitele legalább két liter. A testünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha két liter hiányzik belőle (kb.4%), akkor súlyos vízhiányos állapotba kerülünk. Rendkívül fontos tehát, hogy milyen ásványi-anyag tartalmú ivóvizet fogyasztunk. Ha elérjük, hogy az ivással bevitt víz sűrűsége alacsonyabb a testünkben lévő sejtnedvek sűrűségénél, csak akkor beszélhetünk optimális kiválasztásról, mert ebben az esetben van a bevitt víznek oldóképessége. 

Ha ivóvizünk, üdítőitalunk, ételeink töménysége magasabb a sejtnedveink sűrűségénél, ozmotikus nyomásánál, akkor a bevitt víznek nincs oldóképessége, elvízteleníti a sejteket. Ez a sejtek egyensúlyzavarához vezethet, és veséink is túlterheltté válnak, mert képtelenek kiválasztani. Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, meszesedés, kövek lerakódása stb.
A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünkben a méregtelenítést, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket és növeli ellenálló képességünket.

A jód szükségessége:


Magyarország jelentős területe jódhiányos. Ennek eredményeként a pajzsmirigy-betegségek az átlagosnál gyakrabban fordulnak elő nálunk. A pajzsmirigy hormon előállításához a szervezetnek jódra van szüksége. A jódhiány okozta betegségek sokfélék lehetnek: pajzsmirigy működési zavar, fejfájás, máj- vese problémák, fáradékonyság, anyagcsere problémák, gyerekeknél fejlődési problémák, kismamáknál fejlődési rendellenességek stb. A jód szerepet játszik a zsírsavak elégetésében és a vérsavó koleszterin szintjének csökkentésében is. Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a jódot, lehetőleg természetes (jodid) forrásból!
A jód megfelelő mennyiségben való jelenléte elengedhetetlen az optimális testi és szellemi fejlődéshez, valamint az egész életen át tartó jó teljesítőképességhez. A napi minimális jódbevitel gyerekeknek 100 ug, felnőtteknek 250 ug, kismamáknak 350 ug. Mivel kevés hazai élelmiszer tartalmaz kismértékben jódot, ezért kézenfekvő természetes jódtartalmú vizek fogyasztása.

A lúgos víz jótékony hatása:


Egyre több orvos és természetgyógyász állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll. Akkor beszélhetnénk egészséges táplálkozásról, ha többségében lúgosító ételeket - italokat fogyasztanánk. Táplálkozásunk savas jellegű a sok szénhidrát fogyasztása miatt. Az elsavasodott szervezetben a paraziták is jobban elszaporodnak, ami betegséghez vezethet. Mivel ételeink többnyire nem ellensúlyozzák a savas hatást, ezért kézenfekvő lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is.

Az oxigénnel dúsított víz jellemzői:


Az élet legfontosabb alapeleme az oxigén és a víz! Ma, a jelentős erdőirtás és a magas széndioxid-kibocsátás miatt a légkör oxigéntartalma akár 18 % -ra is csökkenhet . Tudományosan elfogadott tény, hogy a sejtek oxigénhiányos állapota kedvez a rákos sejtek szaporodásának. A plusz oxigén megfékezheti bizonyos ráktípusok esetén a daganatok fejlődését. Az oxigénterápiát daganatos betegségek esetén a kemo- és sugárterápia kiegészítésére is használják.
A mai kor emberének közel egyharmada oxigén hiánnyal küzd! Az ember fáradékony, levert lesz, hajlamosabb a betegségekre. Ha a szervezet elegendő oxigénhez jut, növekszik a sejtek energia szintje, nő a vitalitás, javul a közérzet. Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-10 mg oxigént, az ivóvizünk már csak 3- 5 mg-ot tartalmaz literenként.
Az oxigént általában a tüdőnkön és a bőrünkön keresztül vesszük fel, de képesek vagyunk az italainkban lévő oxigént is hasznosítani. Egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 35-40 mg/l oxigéntartalmú vízzel érhetünk el. Az ilyen ásványvíz segíthet a sejtek megújításában, a méregtelenítésben, a betegségekből való gyorsabb felépülésben, a fájdalomcsillapításban, a krónikus fáradság és a légzési panaszok leküzdésében is. Kevesen tudják, hogy a túlsúly nem más, mint a szervezet reakciója, mert két fontos egyensúlyi tényező nincs rendben a szervezetben: az egészséges sav- lúg egyensúly és a sejtek egészséges oxigénszintje.

A Brill ásványvíz természetes formában segít savas szervezetünk pH értékének beállításában, testünk méregtelenítésében, a napi jódszükségletünk pótlásában, és a hozzáadott orvosi tisztaságú oxigénnel a sejtek oxigénszintjét is növelni tudja.


www.brillasvanyviz.hu
Tel.:/30/410-4466