Ugye milyen szép is tud lenni, mikor tavasszal életre kel a természet, mikor minden érzékszervünkkel érezzük a tavaszt? Látjuk a virágzó fákat, halljuk a madarak énekét, érezzük a virágok illatát, a bőrünkön a nap melegét. Új élet sarjad a földbe vetett magokból.

Sokaknak a tavasz beköszöntével viszont a sok szépség mellett igen kellemetlen problémái is lehetnek, melyeket bizony komolyan kell venni. Bár az allergiás tünetek is egyre többeknek okoznak tavasszal nehézségeket, most mégsem erről a problémáról lesz szó.

Az élelmiszerek tárolása mindig is kényes kérdés volt és lesz. Ősszel és télen az egerek ellen, tavasszal és nyáron pedig többek közt a hangyák ellen kell védekezni.
A hangyák hasznosak tudnak lenni a kertben és csodálatos dolgokra képesek.
Ön tudja például, hogy a hangya képes akár a saját testsúlyának az 50-szeresét is elhurcolni? /Vajon hány ember lenne képes erre?/
Sajnos azonban a lakáson vagy a házon belül már közel sem tűnnek olyan csodálatosnak ezek az apró állatok, csak bosszankodunk miattuk.
Tavasszal (van ahol nyár elején), mikor eljön a hangyainvázió ideje, új bolyok alakulnak, a régiek bővülnek, sok gondot okozva a háziasszonyoknak. Mert nincs is annál bosszantóbb, mint amikor az ételen vagy az étel körül hangyák mászkálnak.

Miért is lepik el még a leggondosabban tisztántartott konyhát is időről időre a hívatlan látogatók?
A probléma megértésében és megoldásában segíthet, ha tudjuk, hogy a hangyák ha ételt találnak, akkor egy kémiai anyagot (feromont) húznak maguk után, így a többi hangya is tudni fogja az utat a fészektől az élelmiszerforráshoz. Persze alapos vegyszeres takarításkor ezek a nyomok eltűnnek, de egy kis idő elteltével újból és újból megjelennek a hangyák. Mivel igen apró állatok, kis helyen is nagy számban elférnek. Olyan helyeken is előfordulhatnak nagy mennyiségben, ahol nem is számítanánk rájuk. Képesek bolyt alapítani a falban, vagy a padló alatt, és rendszeresen meglátogatják az ember lakta helyiségeket.
A hagyományos vegyszeres módszerektől (spray, por, csapda) csak azok az állatok pusztulnak el, melyek előjönnek. A boly többi tagja nem.
Létezik viszont egy vegyszermentes riasztási módszer – ellentétben a vegyszeres irtással – mely akár a fészkük elhagyására is késztetheti ezeket az állatokat.

Ha már elege van a sok takarításból, ha kipróbált már több módszert is – eredmény nélkül, akkor Önnek ajánljuk a PEST-X készüléket. Ez a kettős hatású riasztó nemcsak az egerek és patkányok ellen használható, hanem megoldást jelenthet hangyák ellen is.

A PEST-X elektromagnetikus hatása az épület elektromos vezetékrendszerén terjed.
Az elektromagnetikus mezőben bekövetkező apró változás megzavarja ezeknek az apró állatoknak az érzékelőit, összezavarodik a boly, a tagok nem ismerik fel egymást, felborul a rend. Ez az összezavart állapot a fészkük elhagyására készteti őket, menekülni kezdenek. Miközben a menekülési útvonalat keresik, olyan helyre igyekeznek, ahol zavartalan a környezet. Épp ezért, ha a belső tér felé igyekeznének, ott egy másik hatás: az ultrahangos riasztás várja őket, mely tovább rontja számukra a helyzetet.
Mindenképp meg fogják találni azt az utat, mely kijuttatja őket abból a zavarból, amit a PEST-X készülék keltett. Mindezt vegyszer és káros mellékhatások nélkül.

Ha Önnél szárnyas hangyák jelentek meg, akkor különösen javasolt a PEST-X használata. Ugyanis a megtermékenyített szárnyas hangyák – szárnyukat elhagyva – lesznek a későbbi bolyalapítók. Viszont ha már a megfelelő helyet keresve érzik, hogy számukra kellemetlen a környezet, akkor biztosan nem ott fognak letelepedni és a későbbiekben kellemetlenséget okozni Önnek és családtagjainak.

Itt az ideje, hogy a tavasz ne a hangyainvázió okozta mérgelődésről és a bosszankodásról szóljon!

Harp’s Kft.
www.harps.hu
06-56-410-916