Az ígért pozitív hatások sokakra hatnak ösztönzően, azonban egyre több tanulmány igazolja az elkeserítő tényt, mely szerint a zöldségek és a gyümölcsök már korántsem annyira gazdagok vitaminokban, mint korábban. Hiába fogyasztunk belőlük egyre többet, sajnos sok esetben szinte csak cukrozott vizet viszünk be velük a szervezetünkbe.
Az egészségtudatos táplálkozás rohamos térhódítása miatt hirtelen megnőtt az igény a zöldségek és gyümölcsök iránti keresletre. A kis- és nagytermelőknek igazodniuk kellett a mozgalom hatásaihoz, vagyis többet kellett termelniük. A másik fontos és szembetűnő változás a korábbiakhoz képest, hogy a vásárló már nem szívesen veszi meg a kisebb, nem 100%-ig tökéletes kinézetű gyümölcsöt. Az említett két ok miatt szükségessé vált a növényvédő szerek, gombaölők és gyomirtók megnövekedett használata. A kilúgozott és káros anyagokkal terhelt termőtalaj miatt drasztikusan csökkent a táplálék ásványi anyag és vitamintartalma.
Általánosságban elmondható, hogy körülbelül tízszer annyi zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanunk, hogy ugyanannyi vitaminhoz és ásványi anyaghoz jussunk, mint 50-60 évvel ezelőtt.
A superfood - szuperétel fogalom mostanában vált népszerűvé, bár használatát már a XX. század elején feljegyezték. Különösen a fejlett országokban, a szuperételek iránti figyelem növekedését mostanában valószínűleg az élelmiszerekkel és az egészséggel kapcsolatos növekvő közérdeklődés ösztönzi. A szuperétel egy tápanyagokban dús élelmiszer, amiről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorol az egészségre és a jó közérzetre, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal, antioxidánsokkal és/vagy fitoszterinekkel.
Általánosságban szólva, a szuperételeket olyan élelmiszerekkel, - különösen gyümölcsökkel és zöldségekkel- azonosítják, melyek tápanyagtartalmuk okán, más élelmiszereknél kedvezőbb hatást gyakorolnak az egészségre, akár antioxidáns, akár vitamin- vagy ásványi anyag tartalom tekintetében. Nem létezik olyan egyfajta élelmiszer, ami 100%-os mennyiségben tartalmazza azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírsavakat, rostokat, amikre az emberi szervezetnek szüksége van.
Már évezredek óta ismert, hogyan táplálkozzunk egészségesen.  Az ősi kultúrák tudását és bölcsességét felhasználva fejlesztjük ki a legújabb ismeretekkel és technológiával kombinálva a készítményeinket. Folyamatosan kutatjuk, hogy mit tehetünk még az egészségünk védelme érdekében, mi az, ami még elérhető a természetből természetes forrásként.
Szinte minden zöldséget és gyümölcsöt nevezhetnénk szuperélelmiszernek, de ezek között is vannak, melyek kiemelkednek bizonyos tápanyag- vagy vitamintartalomban. Ide lehet sorolni pl a nyers kakaóbabot, a goji gyümölcsöt, az acai bogyót, a chlorella-t, a spirulina kék-zöld algát, a camu camu kivonatot, a chiamagot, az édesgyökeret, a lenmagot, a lucumát, a macagyökeret, vagy akár a galagonyalevelet.

A Bioglan Superfoods termékek a szuperételek egyedi kombinációját tartalmazzák, amiből egy ajánlott adag már a napi zöldség-gyümölcsfogyasztásunk sokszorosát fedezi, kellemes ízzel párosítva.
A Bioglan Superfoods termékeket több éves egészségügyi tapasztalattal rendelkező természetgyógyászok bevonásával fejlesztették ki, hatékonyságukat klinikai próbák és a hosszú távú megbízhatóság jellemzi. A gyártás minden szakasza GMP által jóváhagyott, beleértve az alapanyagok beszerzését, azok feldolgozását és végül a késztermék gyártását.
A szuperételeket mindenkinek ajánljuk, akik az egészséges életmódot szeretnék követni, legyenek akár életmódváltók, sportolók, kismamák, anyukák, gyerekek, vegánok, elfoglalt üzletemberek, paleo táplálkozást követők, vagy akár a gluténmentes és cukormentes diéta hívei.

www.bioglansuperefoods.hu    
www.garuda.hu  
Garuda Trade Kft., 1136 Budapest, Tátra utca 24.
T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474,
E-mail: garuda@garuda.hu
Facebook: Bioglan Superfoods Hungary