Telis tele fitoösztrögénnel
A fitoöszrogének a természetben megtalálható olyan vegyületek, amelyek több szempontból is hasonlítanak az emberi ösztrogén hormonokra. Ez különösen azoknak jó, akiknek orvosuk hormonkezelést rendelt el, hiszen a fitoösztrogének felszívódása sokkal gyorsabb, mint mesterséges társaiké, és mellékhatásaik sincsenek. A szervezet, különösen a változó korban, veszít hormontartalmából. A gránátalma rendszeres fogyasztásával megelőzheted tested egyébként természetes hanyatlását, a mell-, a méh- vagy a prosztatarák kialakulását, és kevésbé viselnek meg a menopauzával járó változások is.

Vérnyomás stabilizálása
A vizsgálatok kimutatták, hogy azok a hipertóniás betegek, akik napi szinten fogyasztottak gránátalma levet, vagy gránátalmát, két hét tán szinten tudták tartani a vérnyomásukat. A gránátalma hatóanyaga erősíti a szívet, s ezzel visszaállítja az egészséges vérnyomás értéket A gyümölcs levének fogyasztása ezenkívül gátolja a vírusos fertőzések kialakulását, valamint a gyümölcs magjából készült kivonat antibakteriális hatást fejt.

Hasmenés
A hasmenés azon kívül, hogy kellemetlen, hosszú távon nagyon egészségtelen. A meg nem emésztett táplálék túl gyorsan ürül ki a szervezetből, így a táplálékkal felvett vitaminoknak és ásványi anyagoknak nincs elég idejük a felszívódáshoz, és a széklettel ürülnek. Ezért olyan fontos, hogy a lehető leggyorsabban és legtermészetesebb módon oldd meg a hasmenés problémáját. Ennek egyik legjobb módja, ha megeszel egy kanál őrölt gránátalmahéjat. 

Ízületi kopás
Fontos felfedezés, hogy a gránátalma hatóanyaga sikeresen veheti fel a harcot az ízületi kopás ellen. Laboratóriumi körülmények között megállapították, hogy a gránátalma kivonata csökkenti a gyulladást okozó interleukin-1b szintjét, és a porcot megtámadó enzimek termelését is gátolja. Bár a felfedezés gyerekcipőben jár, mindenképpen fontos, hiszen áttörő változásokat hozhat a kopásos megbetegedések megelőzésében és kezelésében.

Aranyér
Az aranyér sokkal gyakoribb probléma, mint ahogy napvilágra kerül. A legtöbben ugyanis nem fordulnak vele orvoshoz: szégyenérzetük nagyobb, mint az aranyér okozta fájdalom és kellemetlenség. Inkább használják a házi praktikákat, melyek, ha helyesen alkalmazzák és időben elkezdik őket, valóban hatékony segítséget nyújthatnak. Ha ebben a cipőben jársz, ne feledkezz meg a gránátalma levéről, melyet vattába mártva használhatsz az aranyeres vérző tünetek enyhítésére. A gránátalma metabolitjainak köszönhetően javítja a prosztata, a vastagbél és a bél szöveteit az egerek testében, ami igazolja a gyümölcslé vagy a gyümölcsből készült kivonatok hatékonyságát a különböző betegségekkel szemben.

Műfogsor okozta ínygyulladás és kellemetlen lehelet
Kisebb szájüregi gyulladások, torokfájás okozta kellemetlen lehelet esetén három evőkanál gránátalmát keverj össze három kanál vízzel és ezzel öblögess naponta háromszor.

Biztosítja a létfontosságú C-vitamin és K-vitamin szükséges napi adagját
A gránátalma jó forrása két alapvető vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek. Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is.