Ha szeretnénk megelőzni az akár hetekig is eltartható orrfújós, tüsszögős időszakot, fontos, hogy első számú védelmi vonalunkat felkészítsük rá és karban tartsuk. Most adunk egy listát-a teljesség igénye nélkül, hogy milyen természetes, tápanyagokkal teli ételekkel és étrend kiegészítőkkel fokozhatjuk védekező képességünket.

1. GOJI BOGYÓ – az immunerősítő

A szervezet védőbástyájaként is gyakran emlegetett immunrendszert fontos, hogy napi szinten olyan tápanyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal lássuk el, amelyek segítenek a védekezésben.
A goji bogyó bőségesen tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fokozzák az immunrendszer működését, erősebbé és ellenállóbbá teszik.
• 500x több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs,
• minden létező zöldségnél több karotint tartalmaz,
• élénkíti a testet és a szellemet is, napi egy marék elfogyasztásával növelhetjük koncentráló-képességünket,
• diéta idején is bátran fogyasztható, ugyanis fokozza a zsírok lebontását, zsírégető hatása miatt.

2. ASZKORBINSAV

Az aszkorbinsav vagy ismertebb nevén C-vitamin egy olyan vízben oldódó vitamin, amit a szervezet nem képes tárolni, így folyamatosan pótolni kell. Bizonyos élelmiszerek C-vitamin tartalma magas, ugyanakkor a mai rohanó világban egyre kevesebb figyelmet fordítunk az ajánlott napi mennyiség bevitelére.
Az aszkorbinsav más vitaminokkal kombinálva igen erős antioxidánsként is működik. Ennek jelentősége a szabad gyökök megkötésében rejlik, mely a sejtek károsodásáért felel. A szabad gyököket a testmozgás hiánya, a rossz étrend, a dohányzás, a környezetszennyezés és a stressz generálja, mely tényezők valamelyike biztosan téged is érint.