Nézzük, milyen pozitív hatással van a kocsonya fogyasztása az egészségünkre.
A C-vitamin segíti az aminosavak hatékony hasznosulását a kocsonya fogyasztásakor. Ezért érdemes néhány csepp citromlevet ráönteni, vagy petrezselymet, esetleg paprikát tenni rá.
A C-vitamin nemcsak segíti a kollagén felszívódását, hanem serkenti is a termelését, ami kulcsfontosságú a porcok, kötőszövetek regenerálódásában és a bőr rugalmasságának visszaadásában.
Minél hosszabb ideig főzzük a kocsonyát, annál magasabb lesz a kollagéntartalma. Időigényes folyamat, de a hosszú főzés segít kivonni a zselésítő anyagokat a csontokból, bőrből és húsból.
A fokhagyma és a bors nemcsak ízt adnak, de támogatják a kocsonya jótékony hatását is. A kocsonya magas fehérje- és aminosavtartalommal rendelkezik, könnyen felszívódó tápanyagokat nyújtva szervezetünknek.
A kocsonya fogyasztása hozzájárul az inak, bőr, csontok és ízületek újjáépítéséhez. Érdemes egész télen élvezni az ízét és az egészségre gyakorolt jótékony hatását is.