Szervezetünket nap, mint nap folyamatosan támadás éri, az egészséges immunrendszer észrevétlenül küzd meg a támadókkal. Ám ha immunrendszerünk kimerült, általános gyengeség, fáradékonyság jelentkezik és felütheti a fejét a betegség. Immunrendszerünk működését nemcsak a járványok idején kell támogatni. Fontos tudni, hogy a láz, az orrfolyás, az izzadás és a levertség az immunválasz jelei, ezért kell óvatosan bánni azokkal a gyógyszerekkel, amelyek a tüneteket csillapítják, de a betegséget nem gyógyítják.

 Mi a feladata az immunrendszerünknek?

Immunrendszerünk feladata, hogy védelmet biztosítson a kívülről jövő fertőző mikroorganizmusokkal szemben, megtartsa szervezetünk integritását úgy is, hogy a szervezetben keletkezett elfajult sejteket is eliminálja.
A védekezőképességünk immunszerveink pontos és összehangolt és energiaigényes munkájának köszönhető. Immunszerveink: a csecsemőmirigy, a lép, a csontvelő, a máj, a nyirokcsomók és a mandulák. Immunrendszerünk edződik, amint egyre több kórokozóval kerül szembe. Ezért fontos, hogy tiszta, de ne steril környezetben nevelkedjünk fel. A nyiroksejtek bölcsője a csontvelő, majd a csecsemőmirigyben tovább érnek és innen vándorolnak ki a nyirokcsomókba, a lépbe, ahol aktívan védenek bennünket. Immunrendszerünk fontos területe a bél és a velünk közösséget alkotó, együtt élő bélflóra.
Az egyes testtájakon a nyirokcsomók, a garatban a mandulák védenek bennünket a betolakodóktól. A védelmi rendszer felismeri őket, a falósejtek bekebelezik és elpusztítják a kórokozókat. Más sejtek ellenanyagokat termelnek, ami egy másik útja a védekező mechanizmusunknak. Az immunválasz elindításában, szabályozásában fontos szerepet töltenek be a citokineknek nevezett molekulák, melyek a fehérvérsejtekből szabadulnak ki és ezek felelősek a gyulladásban tapasztalható heves tünetekért is.


Mi az, ami csökkenti a védekezőképességünket?

A helytelen táplálkozás, a főként állati fehérjéből álló étrend, ami kiválasztó szerveinket, a májat, veséket is leterheli. A tej és a cukor kifejezetten rontja immunrendszerünk működését. Ha nem fogyasztunk friss zöldségféléket, akkor a bélflóránkat alkotó jó baktériumok szó szerint éhen halnak.
Az állandó félelem, stressz leblokkolja immunrendszerünket, kimeríti mellékvese működésünket, emiatt gyakrabban leszünk betegek és a rákos betegség is könnyeben felüti a fejét. A mozgásszegény életmód, a dohányzás, az alkohol és a drogok szintén gyengítik az immunrendszert.

Hogyan készítsük fel az immunrendszerünket?

Mozogjunk, folytassunk pihentető, örömteli tevékenységet minden nap! Fogyasszunk naponta friss zöldséget nyersen, főzve, párolva. Gondoskodjunk olyan vitaminok és étrend-kiegészítők pótlásáról, amelyek támogatják immunrendszerünk egészséges működését.
Új távlatokat nyit az akut és krónikus gyulladások, autoimmun folyamatok megfékezésében a molekuláris hidrogén. A molekuláris hidrogén megakadályozza, hogy a fehérvérsejtekből hirtelen, nagy mennyiségű citokin és más gyulladáskeltő anyagok áramoljanak ki. Az allergiás folyamatokat is ezen az elven tereli normális mederbe. Szelektív antioxidáns hatásával a szabadgyökök által okozott sejtkárosodást fékezi meg.
A hidrogén javítja a sejtek energiatermelését, így is támogatja az immunrendszert a vírus és bakteriális fertőzések elleni küzdelemben.

Összeállította:
Dr. József Erika, háziorvos


Ismerje meg molekuláris hidrogén készítményünket, a Recovery plus Q10 tablettát, látogasson el honlapunkra vagy kérjen telefonon tanácsot.
Orvosaink: Dr. József Erika és Dr. Csala Ágnes szívesen segítenek.  Tel: 06 30 337 9280, • 06 20 396 7217.   www.healthandyouth.hu