A megfelelő alvás elengedhetetlen az anyagcsere, a máj és vese megfelelő működéséhez. Alvás közben regenerálódik az idegrendszerünk, tisztul a memóriánk, nő a koncentráló képességünk és fiatalodik a testünk. A fentiek talán elég meggyőző érvek ahhoz, hogy tegyünk a nyugodt alvásért. Ha a munka, a háztartás, vagy a lelki gondok miatt nem tudod kipihenni magad, akkor a banán és a fahéj kombinációja a segítségedre siet!

A turmix mindössze két hozzávalóból áll:

egy csipetnyi fahéj (ízlés szerint)
egy banán

Elkészítés:

Turmixoljunk össze egy banánt egy csipetnyi fahéjjal, ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés vizet hígításként. Alvás előtt egy órával igyunk meg 1-2 pohárral ebből az italból. Az eredmények, amelyeket már az első reggel tapasztalunk, lenyűgöznek majd mindenkit!

Miért működik?

A fahéj kellemes aromával rendelkezik, jó frissítő és segít kikapcsolni a testet. A benne lévő nyálka- és cseranyagoknak, valamint az illóolajnak köszönhetően pedig a gyomor-béltraktus működését is serkenti. Ezen túlmenően javítja az emésztési folyamatokat és elősegíti a jobb alvást. A banán gazdag forrása a magnézium, a kálium és olyan más elemek, amelyek javítják az alvás minőségét. Segít ellazítani az izmokat és serkenti a vérkeringést is.