1. Hízhatsz

Az jódozott só fontos a hormonjaid számára, és ha teljesen kihagyod a sófogyasztást, az jódozott forrásaid korlátozottá válnak. Ennek eredményeként hízhatsz, duzzadt arccal, száraz bőrrel, izomgyengeséggel és fáradtsággal járhat.

2. Hatással lehet a szívedre. 

Az alacsony nátriumtartalmú étrend számos előnnyel járhat, különösen a szívproblémákkal küzdő emberek számára. De ez lehet, hogy nem mindenkire igaz, különösen, ha a szíved tökéletes állapotban van. Mert van egy tanulmány, amely szerint ha kevesebb és túl sok sót fogyasztunk, az rosszabbá teheti a már meglévő szívproblémákat.

3. Súlyosbíthatja az inzulinrezisztenciát. 

Tanulmányok kimutatták, hogyha nem viszünk be elég nátriumot,  az hatással lehet az inzulinrezisztenciánkra. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk nem reagál jól az inzulinra, és ez magasabb vércukorszintet eredményezhet.

4. Kiszáradás tüneteit tapasztalhatod. 

Amikor drasztikusan csökken a vérben a nátriumszint, olyan tüneteket tapasztalhatsz, amelyek nagyon hasonlítanak a kiszáradás tüneteihez. Tehát lehet száraz a szád, szédülhetsz, szomjas lehetsz, és ritkábban járhatsz vécére.

5. Hányingert érezhetsz. 

A sófogyasztás elhagyása jelentős hatással lehet a koleszterinszintre. Habár ez általában nem okoz korai tüneteket, más testrészeket is érinthet, beleértve a szívet is. Az egyik tünet, amit tapasztalhatsz, a hányinger lehet.
Követed az alacsony nátriumtartalmú étrendet? Szereted a sós ételeket, vagy sem? Valaha gondolkodtál már azon, hogy teljesen kiiktatod az étrendedből a sót, vagy esetleg már meg is tetted?