Az állatszőrt ruhánkról a legkönnyebben úgy távolíthatjuk el, ha tenyerünket gyengén megnedvesítjük, és egy irányban ledörgöljük vele a ruhára tapadt szőrt.

– Az elpiszkolódott szalmakalapot keféljük le száraz, puha kefével, majd 3 deciliter meleg víz, és 2 evőkanál konyhasó keverékével tisztítsuk meg.

– Téli sózott utakon kifehéredett foltokat ecetes vízbe mártott ruhával távolíthatjuk el a cipőről. Saját magunk sózás helyett inkább fűrészport, homokot használjunk.

Lakkcipőt száraz ronggyal töröljük le, majd kenjük be lenolajjal. Ezt követően egy száraz puha ruhával gondosan törölgessük át.

– Könnyedén megakadályozhatjuk a lakkcipő kirepedezését, ha rendszeresen bekenjük glicerinnel.

– A fehér alsónemű vagy zokni ismét hófehér színűvé válik, ha egy felszeletelt citrom héjával együtt mossuk ki, vagy nátrium-perkarbonátot teszünk a mosópor mellé/helyett.

– A szennyezett inggallért ecet és szódabikarbóna keverékéből készült péppel kenjük be. Ha ezt elvégezzük mosás előtt, megszabadulunk a legmakacsabb szennyeződésektől is.

– Nem lesz szöszös a ruha, ha a mosóvízbe egy csésze ecetet teszünk.

– Ha a gyapjúpulóver öblítővizébe néhány kanál glicerint teszünk, puha lesz, és nem irritálja a bőrt.

– Ha a vasaló egy kicsit megsütötte a ruhát, nedvesítsük be a foltot vöröshagyma levével, és hagyjuk hatni pár órán keresztül. Utána mossuk ki, és a foltnak hűlt helye.

A sorozat további részei:
Ablaktisztítás
Bútorápolás, kárpittisztítás
Padlóápolás, szőnyegtisztítás
Konyhai eszközök, edények tisztítása
Folttisztítás
Fürdőszoba, WC, csempe tisztítása
Fémtisztítás