Ahhoz, hogy megőrizzük mentális és fizikai egészségünket, muszáj leveleznünk a belső feszültséget. Ha az alábbi javaslatok közül egyet-kettőt - amiket a legjobban magunkénak érzünk - rutinszerűen beépítjük a mindennapokba, nem nőnek a fejünkre a problémák és a legnehezebb helyzetekben is nyugodtak, kiegyensúlyozottak maradhatunk.

1. Légzőgyakorlattal a stressz ellen

Vegyünk öt mély lélegzetet az orron keresztül, majd fújjuk ki a szánkon! Ezt bárhol, bármikor csinálhatjuk.

2. Kiadós séta

A séta hatását gyakran hajlamosak vagyunk alulértékelni. Pedig egy stresszes nap után, amikor sétálás közben a környezetre koncentrálok, szinte kikapcsolja a feszültséget. legalább fél órát szánj magadra. Ha teheted reggel gyalog menj dolgozni, a boltba, ügyeket intézni, vagy este levezetésképpen busz helyett válaszd  saját tempódnak megfelelő, kellemes sétát.

3. Gondoljuk át, mi az oka a problémának

Minden helyzet annyira nehéz, mint amilyennek mi beállítjuk. Legközelebb, amikor valami felzaklat, gondoljuk át, hogy valójában annyira rossz-e, ami történik. Mi a legrosszabb, ami történhet? Általában sokkal rosszabbnak gondoljuk a dolgokat, mint amilyenek azok valójában.

4. Ütemezett aggódás

Bármilyen furcsán hangzik, de akár megszabhatjuk, mikor idegeskedünk. Ütemezzük be az aggodalmaskodást a nap elejére, kb 20 perc időre. Gondoljuk végig, írjuk le. A nap hátralevő részében, ha feltűnik egy nyugtalanító gondolat vagy hozzá akarom adni a listához, akkor napoljuk el a „napi aggódás” időpontra. Mire időben odaérünk, hogy aggódjunk, általában a gond már rég a múlté.

5. Használjunk illóolajokat!

Az illatok csodálatos hatással vannak a testünkre, lelkünkre. De nem mindenkinél ugyanaz működik! Sokan esküsznek a levendulára, másokat az idegesít. Éppen ezért érdemes kipróbálni néhány illatot.  Tegyünk néhány cseppet a tenyerünkre, majd vegyünk mély levegőt. A nyugtató illat azonnal ellazít.

6. Legyünk hálásak

A legtöbb ember állandó stresszben, aggodalomban vagy szorongással él. Ha szeretnél kiegyensúlyozott lenni - akár még egy krízis közepén is -, koncentrálj arra, hogy mennyi minden jó történt vagy történik éppen veled, és mi mindenért lehetsz hálás!