Vegyszermentes bőrápolás

A nyári forróságban nem viselünk el semmi pluszt magunkon, a bőrünk is a könnyed, beszívódó kozmetikumokra áhítozik. Ám ahogyan kezdenek hosszabbodni az éjszakák, és egyre hamarabb sötétedik, előtérbe kerülnek az illatos teák, a vastagabb zoknik, a kedvenc fotelbe való bekuckózások.
A hideg, szeles idő beköszöntekor a bőrünk is változik, érzékenyebb, szárazabb lesz és több törődést kíván. Itt az idő tehát, hogy ha még nem tettük volna meg, változtassunk a napi bőrápolási rutinunkon. A Napvirág Manufaktúra natúr szappanjai kiváló lehetőséget biztosítanak azok számára, akiknek fontos a vegyszermentes bőrápolás, melynek során a szelíd tisztítás, az értékes vajakkal, zsírokkal való táplálás játssza a főszerepet. A kézműves szappanok nem koptatják le – ellentétben a tusfürdőkkel – a bőr természetes savköpenyét, mely az elsődleges védelmi vonala a szervezetünknek, így hozzájárulnak egy egészségesebb és tudatosabb élethez. 

Értékes növényi olajokból

A Napvirág Manufaktúra nagy figyelmet fordít arra, hogy natúr szappanjait a legjobb minőségű, hidegen sajtolt növényi olajokból alkossa meg. Fontos tudni, hogy pálmaolajat nem tartalmaznak a Napvirág szappanok, így járulva hozzá Földünk védelméhez. A napraforgó-, a ricinus-, és a kókuszolajon túl fontos megemlíteni, hogy ha extraszűz olíva olajat tartalmaz a Napvirág szappan, az egyenesen Olaszországból, helyi kistermelőtől származik. A szappanok alapanyagai közé tartoznak még az olyan, szappanok hozzávalói között különlegességet jelentő növényi olajok, mint a dió- vagy a sárgabarackmag olaj, illetve az egzotikus vajak is, mint például a kakaóvaj és a ghánai sheavaj.

Édes napsugár

A Napvirág Manufaktúra meghitt téli estéket idéző natúr szappanja az Édes napsugár szappan fahéjjal és mézzel. Magas az ásványianyag tartalma, hiszen a felhasznált mézet a gyártás során csak az utolsó pillanatban adják hozzá, így az megőrzi beltartalmi értékeit. Fantasztikus illatát a citrom, és a fahéj illóolajának köszönheti, ám mindezt tovább emeli a szegfűszeg főzete, mely nem csak illóolaj tartalmával, de fertőtlenítő, gombaölő tulajdonságaival is hozzájárul ennek a szappannak a csodás tulajdonságaihoz.

Levendulás natúr szappan

A bevált receptű levendulás szappan sokak kedvence, mely valódi organikus, bio levendula illóolajat tartalmaz, méghozzá extra mennyiségben. Illatával elvarázsol, nyugalmat hoz, kisimítja az idegrendszer ráncait. A szappanban valódi, szárított levendulavirágok adják meg a teljesség érzetét, és idézik meg a provence-i levendulamezőket. Az apró szirmok finom érintése lágyan radírozza a bőrt, eltávolítva a halott hámsejteket, így a szappan használata után selymes, bársonyos tapintású, puha bőrt érinthetünk.

Tini arcszappan

Újdonság a Napvirág palettáján a tini arcszappan, melynek különlegessége, hogy Holt-tengeri sót, növényi szenet, és ausztrál teafa illólajat is tartalmaz, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy hatékony mélytisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő szappant tarthassunk a kezünkben. Használata segíti helyreállítani a bőr faggyú háztartását, a teafa illóolaja pedig a rendellenes működés okozta hegek gyógyulásában is segíthet.

Csomagolás – csak természetesen

A Napvirág Manufaktúránál a környezetünk védelme fő szerepet játszik, így hiába van itt a karácsony, a Napvirág szappanokat nem csomagolják műanyagba vagy celofánba, hanem csakis újrahasznosítható nátron papírba. Így nincs felesleges veszteség, nem terheljük a környezetünket, és az ökológiai lábnyomunk is kisebb, ha a Napvirágot választjuk. Fontos tudni, hogy a Napvirág Manufaktúránál mindezek nem üres szavak, hiszen a kezdetektől visszaveszik termékeik üveg tégelyeit, melyeket újra felhasználnak a fertőtlenítést követően.

 

A Napvirág Manufaktúra a természetes megoldás, ha natúrkozmetikumokról van szó!