Egy átlagos háztartásban minden nap megy a mosógép. Ha figyelünk arra, hogy olyan anyagokkal mossunk, melyek nem terhelik sem a környezetünket, sem a szervezetünket, úgy nem csak magunkért az egészségünkért, de a bolygónkért is sokat tehetünk. A Napvirág Manufaktúra mosószere a növényi alapú mosószappan őrlemény, fehérítő, áztatószere pedig a mosószóda. Mindkettő csomagolása környezetbarát.

Környezettudatos életforma
Sokat mosunk, melyhez a legtöbbször tenzidekkel, vegyi- és szintetikus illatanyagokkal dúsított mosószereket használunk. Ez nem csak a környezetet, elsősorban az élő vizeinket, tavakat, folyókat és a benne élő állatokat, növényeket veszélyezteti, de az emberi szervezetre is káros, hiszen a ruhákban maradt szintetikus mosószer és öblítő maradványok allergizálhatnak, ekcémát, viszketést is okozhatnak. A mosópor, az öblítő, mind műanyag csomagolásban kapható – tisztelet a kivételnek -, melyek a természetben nem bomlanak le, szennyezve ezzel bolygónkat. Pedig van megoldás, mely nem csak olcsóbb, egyszerűbb, hatékonyabb, de mindenekelőtt egészségesebb, és környezettudatosabb is egyben.

Mosószóda, egy feketeöves tisztítószer
A mosószóda olyan környezetbarát tisztító és mosószer, melyet állítólag már az ókori Egyiptomban is használtak. A mosószóda vegyszermentesen tisztít és fehérít, a környezetet pedig nem terheli, nem érzékenyít. A Napvirág Manufaktúra mosószódája illattalan, és az egyik legsokoldalúbb tisztítószer, melyet azonban leginkább a mosáskor használhatunk okosan. A gépi mosás előtt érdemes a fehér ruhaneműket mosószódás meleg vízbe beáztatni, így fokozhatjuk a fehérítő hatást!  

A mosószappannal tényleg tiszták lesznek a ruhák?
Igen! A Napvirág Manufaktúra mosószere növényi alapú mosószappan őrlemény, mely kényelmesen, jól adagolható a mosógépbe, használata egyszerű és hatékony. Maga a mosószappan fő összetevője a kókuszolaj, mely többek közt rendkívül erős zsíroldó és tisztító hatással rendelkezik, mely elengedhetetlen jellemzője egy jó mosószappannak. A mosószappanok általában több lúgot is tartalmaznak, mint a tisztálkodásra használt szappanok, a lúg pedig fertőtlenítő, tisztító jellemzőkkel bír. A mosószappan őrleménye nem terheli a környezetet, hiszen egyrészről csomagolása nem műanyag, hanem újrahasznosított papír, másrészről a kimosott ruhákban sem marad sem allergén anyag, sem le nem bomló mosószermaradvány. Összetételénél fogva természetesen tisztítja és varázsolja tisztára a ruhákat, káros anyagok (tenzidek, optikai fehérítők, illatanyagok) terhelő jelenléte nélkül. Egyedül gyapjú vagy selyem mosásakor nem használható.  Általában öt kiló ruha esetében 4 dkg mosószappan őrleményt szoktunk számolni egy mosásra, mely azt jelenti, hogy az egy kilós kiszerelésű mosószappan őrlemény nagyon hosszú ideig elegendő.

Ezért fontos a csomagolás
A mai legtöbb mosószer műanyag flakonban kapható, mely hosszan terheli környezetünket, és nem vagy nagyon nehezen bomlik csak le. Az, aki környezettudatosan él, szelektíven gyűjti a szemetet, és igyekszik minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni maga után, annak fontos, hogy a megvásárolt termékeket mibe csomagolják. Ha csak egy háztartásban áttérnek a lebomló, környezettudatos csomagolású áruk vásárlására, máris sokat tettek a környezetünkért. A Napvirág Manufaktúrának fontos a fenntartható fejlődés, bolygónk élete, a környezetvédelem, éppen ezért, ahogyan a többi natúrkozmetikai termékei, a szappanok, és a krémek is, úgy a mosószereik is környezettudatos csomagolást kapnak, mely azt jelenti, hogy újrahasznosított, a természetben lebomló papírzacskóban hozzák forgalomba a mosószappan őrleményüket, és a mosószódát is.

Mire használhatom még?
A mosószappan őrlemény szinte az egész ház tisztán tartásában segítséget jelent. Hiszen nem csupán a ruháinkat varázsolja tisztává, de a nagytakarítás folyamán is jó szolgálatot tehet, makacs szennyeződések ellen bevethető. Ami pedig a mosószódát illeti, egy egész könyv nem lenne elég leírni áldásos tulajdonságait. A teljesség igénye nélkül hasznát vehetjük a szőnyegek, kárpitok, bútorok tisztításánál, felfrissítésénél, készíthetünk belőle súrolószert, tisztíthatjuk vele a sütőt, a kerámialapot, felmoshatjuk vele a padlót, áztathatjuk benne a sportfelszerelést, hogy a rossz szagokat távozásra bírjuk, sőt, a mikrohullámú sütőt is újjá varázsolhatjuk vele.