1. A levendula olaj, , borsmenta olaj, fahéj olaj, teafaolaj és citrus olaj olcsó megoldások, hogy megszabaduljunk a pókoktól és egyéb rovarokat is távol tartanak. Töltsünk meg egy szórófejes flakont két deciliternyi tiszta vízzel, majd adjunk hozzá kb. 10 ml illóolajat, majd spricceljük be az ablakpárkányt, szekrények hátulját és a sarkokat. Nem csak a pókok menekülnek el, de remek illat is lesz otthonunkban.

2. Forrásban levő vízben áztassuk a dohányt, és amikor a víz lehűlt, szűrjük le és tartósítsuk a dohánytartalmú folyadékot. Kombináljuk egy kis folyékony szappannal, tegyük szórófejes flakonba és spricceljük szét az ablakokra, szellőzőkre és a pókhálókra.

3. Bár tudományos bizonyíték nincs rá, de a kis narancs- és gesztenye szeletek közismerten távol tartják a pókokat. Ugyanígy az eukaliptusz is. Szórjunk szét eukaliptusz leveleket a szekrényekben, fiókokban és távol maradnak a pókok.

4. Készítsünk pasztát szegfűszegből – helyezzük keverőgépbe a szegfűszeget egy kis vízzel. Majd kenjük be a pasztával a sarkokat és olyan helyeket, ahol számítunk a pókok megjelenésére.