Nem tartom magam buta nőnek, nyugdíjas tanárnő vagyok és a mai napig fogadok tanítványokat, de úgy tűnik, mégsem vagyok annyira okos, hogy ne dőljek be ezeknek a tolvajoknak. Csörgött a telefonom, egy 30-as szám jelent meg a kijelzőn. Felvettem és egy nagyon kulturált férfi hang mutatkozott be, mint a Telekom ügyfélszolgálatosa. Megkérdezte, hogy alkalmas időben hív-e, és közölte, hogy a hívást rögzítik. Ezután rövid adategyeztetést kért. Megkérdezte, hogy feltöltő kártyás vagy havidíjas előfizetésem van-e (ez még később fontos lesz) . Azt válaszoltam, hogy havidíjas, és persze nem esett le egyből, hogyha valóban a Telekomtól hív, ezt tudnia kellett volna.

Ezután gratulált, mert mint hűséges előfizetőjük, nyertem egy 15 ezer forintos vásárlási utalványt a Telekom és a TESCO közösen nyereményjátékán, amit bármelyik TESCO ügyfélszolgálatán átvehetek. Ehhez nem kell mást tennem, mint az általa megadott számsort SMS-ben kétszer egymás után küldjem el a 30 344 4500-ás telefonszámra, ahonnan majd válasz SMS-t kapok, amit egy OK üzenettel nyugtázzak, és kész.

Persze rögtön kérdeztem, hogy nem átverés-e, erre ő azt válaszolta, hogy amint látom, nem emelt díjas telefonszám, és ez csak egy lehetőség, ha nem akarom, nem fontos igénybe vennem. Na, erre úgy megnyugodtam, hogy elküldtem a számsort (30843784415000). Kétszer… Jött az SMS, mire OKÉ-t válaszoltam. Erre megint jött az SMS (kétszer) hogy sikeres feltöltést hajtottam végre 15000 forint értékben.

Azonnal hívtam a Telekomot, az ügyfélszolgálatos hölgy  azt mondta, hogy aznap én már a sokadik voltam, akit átvertek, de a pénzt nem tudják visszautalni, mivel saját magam voltam, aki elküldte akit SMS-t. A hölgy elmondta, hogyha nem havidíjas előfizető lettem volna, akkor nem tudtam volna ilyen feltöltés végezni.

 

A TESCO  közleményt adott ki, hogy nem indítottak a Telekommal közös akciót és nem sorsolnak ki semmilyen utalványt.:

️ Kedves Követőink

Tudomásunkra jutott, hogy néhányan a Tesco nevével visszaélő telefonhívást kaptak. A hívás során egy már megnyert 15.000 forintos Tesco vásárlási utalvány hírével keresték fel a károsultakat és arra kérték őket, hogy a vásárlási utalvány átvételéhez küldjenek két darab SMS-t egy megadott telefonszámra. Az így elküldött SMS-ek mobilvásárlásnak számítanak és darabonként 15.000 forintba kerülnek. Felhívjuk figyelmeteket, hogy az ilyen telefonhívások átverések, a benne szereplő kéréseknek ne tegyetek eleget! Kérjük osszátok meg, hogy mások is tudjanak róla!