Aki törődik saját, illetve családja egészségével gyakran vásárol és fogyaszt gyümölcsleveket. A boltok polcain nagy a választék, ugyanakkor a címkék becsapósak. Mielőtt vásárolunk, nem árt, ha néhány dologgal tisztában vagyunk a gyümölcslevekkel kapcsolatban.

 

Azt mindenki tudja, hogy minél alacsonyabb egy termék gyümölcstartalma, annál több hozzáadott vizet, tartósítószert, édesítő szert tartalmaz. Ezért aztán előszeretettel választjuk a 100%-os gyümölcstartalmú leveket.

De vigyázat!  Amikor azt olvassuk, hogy egy termék 100%-os gyümölcstartalmú, úgy gondoljuk, hogy teljesen olyan, mintha friss gyümölcsöt fogyasztanánk, hiszen nincs benne semmi más adalék.

Hát ez a legtöbb esetben nem így van. Ugyanis a boltok polcain található gyümölcsalapú készítmények szinte minden esetben (a 100%-os levektől egészen a szénsavas italokig) gyümölcs-sűrítmények visszahígításával készülnek. A sűrítményhez hozzáadott víz, cukor, ill. egyéb anyagok mennyisége az adott termék receptúrájától függ.A sűrítmények előállításakor a gyártáshoz viszonylag gyengébb minőségű nyersanyagot használnak (pl. léalma, 3-4 osztályú hullott gyümölcsök). A gyümölcsöt zúzókban, magozó-passzírozókban felaprítják, a zúzalékot enzimkezelésnek vetik alá a lékinyerés hatékonyságának növelése érdekében. A pektinbontó enzimek a zúzalék 45-50°C-os hőmérsékleténél oly mértékű sejtfalbontást végeznek, amely mintegy 10-15%-kal több lé kinyerését teszi lehetővé, így a termelés gazdaságosabbá válik. Az enzimkezelt zúzalék ezután nagyteljesítményű présekbe kerül. A korszerű prések lékihozatala elérheti a 75%-ot is, amely azt jelenti, hogy például 100 kg almából 75 kg préslé lesz. A kipréselt lé tisztításra kerül (szűrés, szeparálás), majd többfokozatú vákuumbepárlókba vezetve besűrítik. A legújabb berendezések aromakinyerővel vannak ellátva, amely a kipréselt gyümölcslé saját aromáit felfogja a sűrítés kezdetén. Az így nyert tömény aromákat a visszahígításkor hozzáadják a termékhez, a késztermék (100%-os gyümölcslé) a saját eredeti aromakomponenseit „kapja vissza”.

Nem hangzik túl jól, ugye? De mit tegyünk, ha egészséges gyümölcslevet szeretnénk. A házilag készítés nagyon körülményes és pazarló módszer, ráadásul nem túl sok háziasszonynak van manapság ideje, hogy órákat töltsön a család üdítőitalának előállításával naponta.

Szerencsére van olyan termék a piacon, amely minden igény kielégít. A Biofaktura Kft. által gyártott gyümölcs és zöldséglevek semmiben sem hasonlít a boltok polcain található termékekhez.

Nem hullott léalmából, hanem tökéletesen egészséges, vegyszermentes bioalmából készül.

A gyümölcsprés segítségével nyert rostos almalevet 80°C-ra felmelegítve pasztörizálják, majd azonnal csomagolják.

Semmilyen tartósítószert, vizet, hozzáadott cukrot, egészségkárosító E-anyagot nem tesznek hozzá. A termék egyszerűen fogalmazva színtiszta natúr préslé. Így az almalé megőrzi mindazokat a természetes anyagokat és vitaminokat, amelyeket a gyümölcs is tartalmazott.

Termékkínálatunkban mindenki megtalálja kedvencét, hiszen nem csak Bio Almalét, hanem Vegyes Bio Zöldséglevet, Bio Körte-Almalét, Bio Megy-Almalét, Bio Homoktövis-Almalét, Bio Céklalét, és Bio Répalét is gyártunk.

Biofaktura Kft. családi vállalkozásban termeli a felhasznált gyümölcsöt, így a kész termék íze és minősége állandó. A kiváló minőséget bizonyítja, hogy a gyártó a termék származásáért és minőségéért felelősséget vállal.

A csomagolás biztosítja a légmentes zárást, így a gyümölcslé egy évig is eltartható minőségromlás nélkül. Bár viszonylag nagy kiszerelésben kapható (3, 5 és 10 l), mégsem jelent gondot a tárolás és az adagolás. Az adagolócsappal ellátott bag in box csomagolás nem csak praktikus, hanem rendkívül higiénikus is, hiszen a gyümölcslé felbontás után sem érintkezik a levegővel.

A termékünk 2004-ben elnyerte az „év bioterméke” díjat és a „közönség díjat” is, mely a gyümölcslé közismertségéhez nagyban hozzájárult.

Törődjön az egészségével,

és ne érje be kevesebbel!

További információ

www.biofaktura.hu

biofaktura@gmail.com