A víztisztító készülékek több mint 99%-a a vizet csupán fizikailag és kémiailag tisztítják meg. A Maunawai PI víztisztító rendszerek a fent maradó 1%-ot képviselik, melyek ettől többet is tudnak.  Csak az elmúlt 20 év kutatásai világítottak rá a biológiai vízminőség fogalmára, arra hogy attól, hogy a víz tiszta, nem biztos, hogy szervezetünkben jól tud hasznosulni.

A minőség szempontjából a friss forrásvíz és sejtjeinkben jelen lévő magas fokon strukturált víz jelenti a viszonyítási pontot.  A biológiailag is aktív szűrt víz - kristályszerűen rendezett vízmolekulák láncolata, melyek meghatározott geometriai struktúrával is rendelkeznek -  hasonlítva ezzel a sejtjeinkben található szintén struktúrált folyadékokhoz. Így az új kutatások alapján azt a vízszűrő berendezést érdemes választani, amely a tisztítási funkción kívül képes biológiailag is aktív vizet készíteni.

MAUNAWAI® szűrőrendszer működésekor a csapvíz - akárcsak a források esetében – különböző szűrő rétegeken keresztül szivárog át, egészen addig, amíg frissítően kellemes és tiszta víz nem áll a rendelkezésünkre. A szűrési folyamat nyomás kifejtése nélkül történik, így a víz megőrzi kristályszerűen rendezett molekula láncait, klaszterszerkezetét.

A MAUNAWAI PI- készülék nem szűri ki, a vízben lévő hasznos ásványi anyagokat, de harmonizálja és optimalizálja azok arányát, ennek következtében optimálisan tud sejtjeinkben hasznosulni. Teljesíti azokat a követelményeket, melyet a sejtvízzel szemben elvárható. A PI-víz gyorsan és csekély energiafelhasználással kerül a sejtbe. Az öregedési folyamatot le lehet lassítani, a szervezet kifogástalan működését belülről támogatja.

„…Az öregedés a szervezetek, szövetek és sejtek hatszögletű vízcsomóinak elvesztése és a teljes test víztartalmának csökkenése. Ha újra bevisszük a hatszögletű vízcsomókat a testbe, megnő a vitalitásunk, lecsökken az öregedési folyamat, és megelőzzük a betegségeket…"

Ugyanakkor fontos a tökéletes szűrés is. A Maunawai PI készülékek egyedülállóan kb. 30 féle szűrő és vízkezelő anyagot tartalmaznak, ezek az anyagok egyenesen Japánból érkeznek a cég németországi üzemébe.

A szűrési folyamat minden olyan szennyezőanyagot eltávolít a csapvízből, amire szervezetünknek nincsen szüksége.

  1. Kerámia előszűrő 0,2μm, így még a patogén baktériumok nem jutnak át rajta. Kiszűri a homok, iszap,por, rozsda, pollen,azbeszt részecskéket
  2. Előszűrő és vízkőszűrő egység eltávolítja a nitrátot szervetlen kalcium egy részét így javítja a magnézium felvételt.
  3. High-Tech aktívszén réteg – Gyógyszer és Hormonszűrésre tesztelve Ez a szűrőegység mindenféle kémiai anyagot, nehézfémet, rovar és növény védőszer maradványt, trihalogénmetánokat, stb.
  4. Turmalin kerámia réteg,  Infravörös és a negatív ionok forrása. Ezen tulajdonsága következtében ionizálja (negatív töltésű ionjai által lúgosítja), energetizálja a vizet-, csökkenti annak klaszterméretét.
  5. PI-kerámia mátrix: A MAUNAWAI®-víztisztító készülékek központi egységében több mint 20 különböző, gondosan megalkotott összetételű kerámiagolyó helyezkedik el. A porózus, ugyanakkor stabil állapotú kerámia-mátrixot egy speciális és igen költséges folyamat során állítják elő.

Emeli a víz energiaszintjét, optimalizálja az ásványi anyagok szintjét, vízstruktúrát képez, lúgosítja a vizet, képes finom nemkívánatos rezgéseket és szabadgyököket is megkötni

  1. EM-kerámia-kálcium réteg, további elektromágneses energetizálási folyamat, a természetes egyensúlyt véglegesítése. Probiotikus, az életet támogató rezonanciamezőt hoz létre, mely nem jelent alkalmas környezetet patogén csírák és degeneratív kórok számára, mivel  rezgésspektrumuk eltérő.
  2. Sango-korall - Hegyi kristály – Zeolit réteg A Sango-korall képes az ásvány-ion tartalmat és a víz pH-ját szabályozni, nagyban növeli a víz redoxpotenciál értékét. A Hegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik a víz redoxpotenciálját azáltal, hogy megnövelik a folyadék elektronegativitását. A Zeolit - nagy porozitású biokatalizátor - megkötnek olyan káros mikromolekulákat is, mint pl. az ammónium és az arzén, és a Pi-kerámiákkal összjátékban optimalizálják a vizet.
  3. Mágneses csap: finom mágneses mező a MAUNAWAI® víz elektromágneses mezejét állandósítja

A MAUNAWAI PI-vízszűrő berendezésekben mind az öt alapelv egyesül ahhoz, hogy tökéletesen szűrt és biológiailag is aktív vizet kapjunk a szűrési folyamat végé:  – információ adás – harmonizálás – biológiai rendelkezésre állás. Ez az, ami képes az emberi szervezet a legjobb teljesítményre késztetni. Fogyaszthatják csecsemők, gyermekek, felnőttek, sportolók, fogyókúrázók, idős emberek, egészségesek és betegek egyaránt.