Ez a zsíros alapú formula elősegíti a kapillárisok tágulását, így optimalizálja a végtagok és más testrészek véráramlását, ezzel serkentve a regenerálódási folyamatokat.

A terápiás készítmény előállításához az alábbi összetevőkre van szükségünk:

• 10 db csípős paprikára
• 2 bögre extra szűz olívaolajra
• 1 db legkevesebb 1 literes befőttes üvegre


Elkészítés:

Rendkívül egyszerű. Első lépésként alaposan mossuk meg a paprikákat, távolítsuk el a szárakat, majd egy mixerben pürésítsük őket. Ennek eredményeként legalább egy bögre éles, csípős masszát kell kapjunk. Ezt követően helyezzük a masszát egy steril befőttesüvegbe, majd öntsünk rá két bögre minőségi, extra szűz olívaolajat. A keveréket tároljuk sötét helyen, egy hétig. A hét nap elteltével használjunk gézlapot a leszűréshez. A paprikás, száraz anyagot ne dobjuk el, remekül felhasználható ízletes, csípős fűszerként.
Ez az olaj szárított erős paprikából is elkészíthető. Ilyenkor mozsárban vagy darálóban törjük össze, a folyamat további része megegyezik a friss paprika használatával történő eljárással.

Felhasználás:

Az első napokban dörzsöljük be az olajat a fájdalmas, reumás területekre, naponta akár többször is. Ha a lábunkat kezeljük vele, utána mindig húzzunk zoknit. Más testrészeknél is fontos, hogy megtartsuk a kezelés után keletkező hőt, ezért takarózzunk be törülközővel, vagy viseljünk meleg, puha ruházatot, rétegesen. A melegség mellett enyhe bizsergést, égető érzetet is tapasztalhatunk, de ez nem ok az aggodalomra. Egy hét használat után csökkentsük a kezelések gyakoriságát. 1–2 hónap elteltével, ha a fájdalmak újra erősödnek, ismételjük meg a kezelést. 
És ne felejtsük el: a készítményt mindig a hűtőben kell tárolnunk!