Befőzni, savanyítani, télire eltenni… ezt az ősi ösztönt napjainkra kezdjük elfeledni és rábízzuk magunkat és az egészségünket az iparra. A kémiai konzerváló anyagok feltalálása óta úgy gondoljuk könnyebb és biztonságosabb a nap érlelte gyümölcsöket, zöldségféléket hosszú időn keresztül eltarthatóvá tenni. A nap érlelte friss, vitamindús gyümölcsöt kémiai konzerválóval?


A tartósítószerek megjelenésével megváltozott a befőzés, a kémiai anyagok ugyan meggátolják a romlási folyamatokat, de egészségünkre ártalmasak, az emberi szervezetben lerakódnak és a későbbiekben a betegségeink forrásai is lehetnek.
A legegészségesebb megoldást a hőkezelés nyújtja (nem forralás), amikor a gyümölcsök és zöldségfélék a lehető legnagyobb mértékben megőrzik vitamintartalmukat, ízüket és zamatukat.
A hőkezelést csírátlanítást, tartósítószerek nélkül a Weninger konyhai befőzőautomatával valósíthatjuk meg. Ez a Németországban gyártott háztartási készülék, 1979 óta segíti a nyugat-európai háziasszonyok munkáját.
A befőzőautomata gyümölcsök és zöldségfélék befőzésére, lekvárok, készételek például húsok, levesek, sültek, pörköltek tartósítására alkalmas. Emellett használható még meleg italok, például tea, forralt bor készítésére és melegen tartására, illetve külön kiegészítőkkel rostos ivólevek készítésére és lekvárok főzésére.
A befőzés folyamata mindenki számára gyors és egyszerű. A megtisztított gyümölcsöt, zöldségfélét nyersen az elmosott üvegekbe rakjuk, tetszés szerint ízesítjük, hideg vízzel felengedjük, majd a csavaros kupakkal légmentesen lezárjuk. A programtáblázat segítségével csak ki kell választanunk az adott gyümölcs-és zöldségféléhez tartozó hőfokot és időt, a többi már a gép dolga. Teljesen automatikusan elvégzi a dunsztolást, csírátlanítást, jelentős időt és fáradságot megtakarítva, tartósítószer nélkül. Elfelejthetjük az éjszakába nyúló szirup forralást, üveg melegítést és napokra szárazdunsztba tárolást, kerülgetést. Az eltarthatóság titka pedig nem más, mint a megfelelő ideig megfelelő egyenletes hőfok biztosítása, amit ugye a tűzhelyünkön nem tudunk megvalósítani.
A készülékhez a hagyományos csavaros kupakkal ellátott különböző méretű befőttes üvegeket használhatjuk, és a régi megszokott receptjeinktől sem kell megválni.
Lehetőség van a cukor mellőzésére is így cukorbetegek és fogyókúrázók számára is a legjobb megoldás a nyári ízek és vitaminok megőrzésére.

Áruházunkban www. naturonline.net-en a befőzőautomatán és kiegészítően kívül megtalálható több fajta cukorhelyettesítő, jód mentes sók , lekvár főzéshez zselésítők.

Előnyei a hagyományos befőzéssel szemben
Gyors és kényelmes, jelentős időt megtakarítva az előkészületek után akár egy óra elteltével a kész befőtteket, zöldségféléket és savanyúságokat tehetjük a kamrapolcra.
Az egészségünkre ártalmas szerek nélkül végezhetjük a tartósítást, megtartva így a gyümölcsök és zöldségek eredeti, finom ízét és vitamintartalmát. A tartósítószer csípős mellékíze bizonyára senkinek nem fog majd hiányozni.
Nap érlelte gyümölcsöket tehetünk el, nem fog szétfőni és megpuhulni a hőkezelés során. Ne válasszunk félig éretlen, vitaminban még szegény fajtákat. Mivel érett gyümölcsök kerülnek az üvegekbe, amelyek édesebbek, zamatosabbak, kevesebb cukrot kell majd használnunk az ízesítésükhöz. Cukor nélkül és édesítőszerrel is elkészíthetjük a házi finomságokat, így cukorbetegek és fogyókúrázok is fogyaszthatják.
A gyümölcsök nem barnulnak be, ha egyszerűen hámozáskor víz alá helyezzük őket. Nem kell kénezni és citromsavazni, amely nem csak kellemetlen ízű, de allergiát is okozhat.
Egyszerre akár 18 üveggel is elkészíthető, így rendkívül gazdaságos.

Nem kell hűvös helyen tárolni a befőzőautomatával készített befőtteket és savanyúságokat. A konyhánk tisztaságát könnyedén megőrizhetjük, nem lesz gőzős ragacsos a befőzés befejeztével. A befőzéssel ismerkedők számára is biztos a siker!
Ha Ön úgy gondolja, hogy ezen előnyök közül, bármelyik is megkönnyítené munkáját és hozzájárulna Ön és családja egészségének megőrzéséhez, akkor válassza a Weninger konyhai befőzőautomatát!

 


www.naturonline.net