Ez a különleges savanyúság finomabb, mint a kovászos uborka, és a hagyományos uborka salátát is felülmúlja. Nem kell hónapokig érlelni, elég 24 órára a hűtőbe rakni.

Hozzávalók:

15-20 db közepes méretű uborka (nem baj, ha nagy magok vannak benne)
2 liter szódavíz (vagy szánsavas ásványvíz)
kapor ízlés szerint
reszelt torma ízlés szerint
egy kis kanál só
egy kis fej fokhagyma összetörve

Elkészítés:

A megtisztított uborkák végeit vágjuk le, majd hosszában vágjuk négy felé. Tegyük egy műanyag tálba. A szódavízben keverjük el a többi hozzávalót és öntsük az uborkára. Folpackkal fedjük le, és egy napra tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek. Jól zárható üvegben egy-két hétig tárolható a hűtőben.