A Négercsók gondolt egy merészet, és saját rajongóit kérte meg, hogy döntsék el, melyik közhasznú szervezet munkáját támogassa a márka év végi adományával.

Ki ne emlékezne gyerekkorunk egyik kedvenc édességére, a habosan könnyű, finoman roppanó Négercsókra? A márka háza táján sok minden történt a tavalyi év során. Nemcsak a receptúrája finomodott, hanem új, fiatalos megjelenést is kapott a retro finomság. Mivel a klasszikus értékek megőrzése mellett eddig is a folyamatos megújulás segített a Négercsók népszerűségének megőrzésében, ezért nem véletlen, hogy három új ízzel is jelentkezett a márka. A mézeskalácsos, túrós-citromos és narancsos-joghurtos desszertek egyértelmű sikert arattak az ünnepi szezonban és azóta sem hiányozhatnak a bevásárló listáról.


Azonban hogy ne csak a rajongók élvezhessék a Négercsók ellenállhatatlan ízét, a cég úgy döntött, hogy 2015-ben szeretné megédesíteni a nehéz sorsú gyerekek hétköznapjait is. A hagyományos úttól eltérően azonban a márka a vásárlói kezébe adta a lehetőséget, hogy eldöntsék, melyik szervezetet támogassa a márka a felajánlásával. Az 55 kartonnyi (összesen 660 csomag) Négercsók adományról a Facebookon dönthettek a rajongók, a jótékonysági akció számára létrehozott Mosolycsalogató játék segítségével. A résztvevők 2014. december 5. és 2015. január 5. között adhatták le szavazataikat három különböző karitatív szervezetre. Ehhez semmi mást nem kellett tenniük, mint belépni a közösségi oldalon létrehozott applikációba és ott választaniuk az alapítványok, illetve kedvenc Négercsók ízeik közül.

„Nagyon örültünk a kezdeményezés váratlan sikerének. Mosolycsalogató játékunkban 885-en vettek részt és összesen 2673 szavazatot adtak le. A Négercsók-rajongók lelkesedése és jóakarat lenyűgözött minket.” – mondta el Szebeni Ákos, a Négercsók márka kommunikációjáért felelős szakember. Természetesen a szavazók sem távoztak üres kézzel. Három szerencsés résztvevő: Kovács Margit, Valach Erika és Nagy János 12-12 csomag Négercsókkal gazdagodott jószívűségéért.

És hogy melyik szervezet kapta végül az 55 karton Négercsókot? A játékosok végül szoros versenyben a Gyermekétkeztetési Alapítványt hozták ki győztesnek. Az adomány átadása már meg is történt, Király Gergely, a Gyermekétkeztetési Alapítvány képviselője szerint az ország egész területén osztanak majd a finomságból a rászoruló családok számára. A Négercsókokat a gyerekek péntekenként kapják majd meg, egyszerre egy hétvégére elegendő adagot. Így biztos nem egyszerre fogy majd el a készlet, és sok édes pillanatot szerez majd a Négercsók a legszegényebb családoknak. Király Gergely még hozzátette, hogy az alapítvány általában meleg ételt vagy meleg ételhez való alapanyagot biztosít a rászorulóknak, de nagyon örültek a Négercsók felajánlásának is. A csomagokat februártól kezdik átadni a gyerekeknek.