A hurkokat úgy tervezték, hogy utánozzák, ahogyan bizonyos magok a vadon élő állatok bundájába akaszkodnak. A cipőtalp alja pedig a bölény patáit formázza, melyek egyedi formájukkal levegőztetik a talajt legelés közben, és a magokat is a talajba nyomják.

A terv  az, hogy a magok szétszórása révén a Rewild the Run talppal ellátott cipők segíthetnek a „rewildingben”, a természet helyreállításának egy olyan formájában, amely lehetővé teszi, hogy a környezet kevesebb emberi beavatkozással gondoskodjon önmagáról.

A természet által inspirált, 3D-nyomtatott kék talp, amely képünkön egy futócipőre rögzítve látható, segíthet a magok elszórásában és az újravadulás elősegítésében.

A biomimikri (a természetben előforduló technikák vagy folyamatok másolásának gyakorlata) elveit követve Kiki Grammatopoulos, a cipő tervezője.
„Futás közben a külső talpak képesek felvenni a talajon lévő kisebb-nagyobb magvakat, amelyek „stoppolnak”, és elszórni őket egy másik helyen”.

Ennek azonban nem kívánt hatásai is lehetnek, hiszen ez egy „nagyszerű” módja lehet a nem őshonos, invazív gyomfajok elterjedésének. A szkeptikusokban felmerült azonnal a kérdés:
„Hogyan fogják ezek a cipők megkülönböztetni az őshonos és a nem őshonos növényfajok magjait?"

A tervező egyetért azzal, hogy kulcsfontosságú az invazív fajok lehetséges terjedésének kezelése, amihez a tervének folyamatos fejlesztésére, szakértőkkel folytatott megbeszélésekre és a városok vagy tanácsok szélesebb körű erőfeszítéseire van szükség. 
Te mit gondolsz erről? Hordanád futás közben, vagy inkább a természetre bíznád a dolgot?