A téli hónapok után fáradtnak érzed magad fizikailag és szellemileg? Nem csoda, hiszen ekkorra szervezetünk valóban lemerül, és ahhoz, hogy visszanyerjük vitalitásunkat, jó kedélyünket, állóképességünket és újra kirobbanó formában érezhessük magunkat, szükségünk van a tápanyagok pótlására, valamint a felhalmozódott káros anyagok, például a lerakódott nehézfémek kiürítésére.


A természetes algák egyszerű megoldást jelenthetnek erre a problémára. Segítségükkel könnyedén feltölthetjük szervezetünket a szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, sőt még a télen felszedett plusz kilóktól is könnyebben szabadulhatunk meg. Emellett az algák energiánk visszanyerését, bőrünk és hajunk szépségét is támogathatják, így igazán segíthetik a tavaszi megújulást kívül belül!

Hogyan segíthetik szervezetünk feltöltődést a természetes algák?
A Spirulina alga rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban, enzimekben és az emberi szervezet számára fontos tápanyagokat igen kedvező, kiegyensúlyozott arányban tartalmazza. Magas a B-12-, A-, E- és C-vitamin tartalma; vasban, jódban, kalciumban, magnéziumban, különböző enzimekben, béta-karotinoidokban, illetve klorofillban is bővelkedik.
A spirulina algát kiváló antioxidánsként, immunerősítőként és méregtelenítőként szokták emlegetni. Segíthet normalizálni az emésztést, a bélflórát és a magas fehérjetartalomnak köszönhetően felpörgetheti a szervezet anyagcseréjét, ezzel támogatva a fogyást.
Egy 2001-ben a  „Journal of Nutraceutical Functional Medical Foods”-ban megjelent tanulmány szerint a spirulina hasznos lehet azok számára is, akik légzőszervi problémákkal küzdenek, mint az asztma.
A Spirulina az állóképesség javításában is segíthet, így sportolóknak is ideális, szedése ráadásul hozzájárul a szervezet B-vitamin igényének a kielégítéséhez, és ezzel segít, hogy a napot energiával feltöltötten kezdjük. Biztosítja, hogy a szervezet csúcsformában legyen, és A-vitalmin tartalmának hála az arcbőrt is vitalizálja.
Japán kutatók a Spirulina szemünk egészségére gyakorolt hatását is vizsgálták. Yoshito Yamazaki, a Tokiói Orvosi és Fogorvosi Egyetem tanára például egy klinikai beszámolóban azt állítja, hogy a spirulina előnyös hatással lehet szembetegségek ellen.
A Chlorella alga magas A-vitamin tartalmának köszönhetően szintén hozzájárulhat a normál látás fenntartásához, de bőrünkre is éppúgy jó hatással van, mint a spirulina. A chlorella az egyik leggazdagabb természetes magnéziumforrás a szervezet számára. A magnézium nélkülözhetetlen a szívműködéshez, az immunrendszer működéséhez, a vérnyomás és a vércukor szabályozásához, az izmok erősítéséhez és a mentális egészséghez.
A nehézfémek lerakódása a testben komoly problémák forrása lehet. Különleges szerkezete miatt a Chlorella segítheti a méregtelenítést ilyen esetekben.
A Haematococcus pluvialis algában található Astaxanthin az egyik legerősebb természetes antioxidáns, mely az előző két algához hasonlóan bőrünk és hajunk szépségéhez járulhat hozzá, valamint jó hatással lehet a fáradt szemre, az állóképességre és a szellemi frissesség megtartására is.
Az AlgaVit kapszulában a spirulina, a chlorella és az Astaxanthin együttes ereje, szinergikus hatása érvényesül. A háromkomponensű algakészítmény így ideális kiegészítője lehet a tavaszi feltöltődésnek és a méregtelenítésnek.
AlgaVit - Táplál, tisztít, és véd!

 

Vitálvár Kft.
Természetből Jeles
www.vitalvar. hu
Tel: +36 20 2890892
1136 Budapest,
Pannónia u. 33. fszt. 1
E-mail: info@vitalvar.hu